Galeta Unlu Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
250 gram margarin
1,5 su bardağı su
1 kg yufka
İç harcı:
150 gram peynir
Arzu ettiğiniz kadar maydanoz
Dışı için:
1 çay bardağı süt
10 su bardağı galeta unu
Galeta Unlu Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle margarinimizi küçük bir tencerede eritiyoruz.
Tam olarak eriyince ocaktan alıp bir iki dk bekleyip 1,5 bardak suyumuzu koyuyoruz.
Ardından yufkamızı seriyoruz.
Bu yufkanın üzerine 2 kepçe kadar margarin&su karışımından gezdiriyoruz.
Yumurta fırçası yardımıyla iyice yayıyoruz.
Ardından ikinci yufkayı seriyoruz bu yufkanın üstüne.
Yine kepçeyle 2 kepçe kadar karışımdan gezdirip aynı işlemi tekrarlıyoruz.
Yufkamızı önce dörde ardından herbir parçayı yine dörde kesiyoruz üçgen olacak şekilde. Yani toplamda 16 böreğimiz çıkıyor 2 kat yufkadan.
Dilimlenmiş yufkamıza 1 tatlı kaşığı tepeleme peynir koyup kenarlarını kapatıp geniş sigara böreği gibi sarıyoruz.
Bu tarif buzluk için çok uygun. Ne kadar buzlukta beklerse o kadar çıtır oluyor. Boş zamanınızda sarıp ihtiyaç anında çıkarıp pişirebilirsiniz.
Diğer yufkalara da aynı işlemi uyguluyoruz.
Pişirme aşamasında ise böreğimiz buzluktaysa bikaç saat önceden çıkarıp yumuşamasını bekliyoruz.
Pişireceğimiz zaman önce süte ardından galeta ununa bulayıp önceden 180 derecede ısıtılmış fırınımıza sürüyoruz. Şimdiden afiyetler olsun
Galeta Unlu Çıtır Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
250 gram margarin
1,5 su bardağı su
1 kg yufka
İç harcı:
150 gram peynir
Arzu ettiğiniz kadar maydanoz
Dışı için:
1 çay bardağı süt
10 su bardağı galeta unu
Galeta Unlu Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle margarinimizi küçük bir tencerede eritiyoruz.
Tam olarak eriyince ocaktan alıp bir iki dk bekleyip 1,5 bardak suyumuzu koyuyoruz.
Ardından yufkamızı seriyoruz.
Bu yufkanın üzerine 2 kepçe kadar margarin&su karışımından gezdiriyoruz.
Yumurta fırçası yardımıyla iyice yayıyoruz.
Ardından ikinci yufkayı seriyoruz bu yufkanın üstüne.
Yine kepçeyle 2 kepçe kadar karışımdan gezdirip aynı işlemi tekrarlıyoruz.
Yufkamızı önce dörde ardından herbir parçayı yine dörde kesiyoruz üçgen olacak şekilde. Yani toplamda 16 böreğimiz çıkıyor 2 kat yufkadan.
Dilimlenmiş yufkamıza 1 tatlı kaşığı tepeleme peynir koyup kenarlarını kapatıp geniş sigara böreği gibi sarıyoruz.
Bu tarif buzluk için çok uygun. Ne kadar buzlukta beklerse o kadar çıtır oluyor. Boş zamanınızda sarıp ihtiyaç anında çıkarıp pişirebilirsiniz.
Diğer yufkalara da aynı işlemi uyguluyoruz.
Pişirme aşamasında ise böreğimiz buzluktaysa bikaç saat önceden çıkarıp yumuşamasını bekliyoruz.
Pişireceğimiz zaman önce süte ardından galeta ununa bulayıp önceden 180 derecede ısıtılmış fırınımıza sürüyoruz. Şimdiden afiyetler olsun
Galeta Unlu Çıtır Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı