Galeta Unlu Pasta Tanımı İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı ceviz
1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
1 su bardağından iki parmak eksik su
1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su çok fazla kaynatılmayacak 2,3 dakika kâfi olur
Muhallebisi için;
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kremşanti
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzerine;
Bolca hindistan cevizi
Galeta Unlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekerimizi karıştırma kabına alarak mikserle güzelce köpürtüyoruz. Daha sonra öteki sıvı malzemelerimizide ekleyerek tekrar çırpıyoruz.
Galeta unumuzuda ekleyip karıştırıyoruz. En son cevizimizi ve vanilyamızıda ekleyerek karıştırıp evvelden yağladığımız dikdörtgen borcamımıza döküyoruz. Üzerini kaşık yardımıyla düzeltiyoruz.
Önceden ısıttığımız 180 derecelik alt üst ayarda kekimizi 20,25 dakika ortası pişiriyoruz. Dikkat ediyoruz her fırın farklılık gösterebilir. Kürdan testi yaparak pişip, pişmediğini denetim ediyoruz. Pişen kekimiz fırından alarak ılımaya bırakıyoruz.
Şerbetimiz için şekerimizi ve suyumuzu tencereye alarak 2 ,3 dakika kaynatıp kapatıyoruz.
Önceden hazırladığımız şerbetimizi ılık olacak halde kekimizin üzerine döküyoruz.
Muhallebimiz için gereçlerimizi (Kremşanti ve tereyağı hariç) tenceremize alarak karıştırarak muhallebimizi pişiriyoruz. Altını kapatıp tereyağımızı ve vanilyamızı koyarak karıştırıyoruz.
Soğuyan muhallabimize kremşantimizi katıp mikserle güzelce çırpıyoruz. Soğuyan kekimizin üzerine muhallebimizi güzelce yayıyoruz. En son üzerine çokça hindistan cevizi serpiyoruz buzdolabında 3-4 saat dinlendirip, servis yapıyoruz.
Not: Su bardağı ölçüm 200 ml olan klasik su bardağı.
Galeta Unlu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı ceviz
1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
1 su bardağından iki parmak eksik su
1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su çok fazla kaynatılmayacak 2,3 dakika kâfi olur
Muhallebisi için;
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kremşanti
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzerine;
Bolca hindistan cevizi
Galeta Unlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekerimizi karıştırma kabına alarak mikserle güzelce köpürtüyoruz. Daha sonra öteki sıvı malzemelerimizide ekleyerek tekrar çırpıyoruz.
Galeta unumuzuda ekleyip karıştırıyoruz. En son cevizimizi ve vanilyamızıda ekleyerek karıştırıp evvelden yağladığımız dikdörtgen borcamımıza döküyoruz. Üzerini kaşık yardımıyla düzeltiyoruz.
Önceden ısıttığımız 180 derecelik alt üst ayarda kekimizi 20,25 dakika ortası pişiriyoruz. Dikkat ediyoruz her fırın farklılık gösterebilir. Kürdan testi yaparak pişip, pişmediğini denetim ediyoruz. Pişen kekimiz fırından alarak ılımaya bırakıyoruz.
Şerbetimiz için şekerimizi ve suyumuzu tencereye alarak 2 ,3 dakika kaynatıp kapatıyoruz.
Önceden hazırladığımız şerbetimizi ılık olacak halde kekimizin üzerine döküyoruz.
Muhallebimiz için gereçlerimizi (Kremşanti ve tereyağı hariç) tenceremize alarak karıştırarak muhallebimizi pişiriyoruz. Altını kapatıp tereyağımızı ve vanilyamızı koyarak karıştırıyoruz.
Soğuyan muhallabimize kremşantimizi katıp mikserle güzelce çırpıyoruz. Soğuyan kekimizin üzerine muhallebimizi güzelce yayıyoruz. En son üzerine çokça hindistan cevizi serpiyoruz buzdolabında 3-4 saat dinlendirip, servis yapıyoruz.
Not: Su bardağı ölçüm 200 ml olan klasik su bardağı.
Galeta Unlu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı