Galeta Unlu Pasta Tanımı İçin Gereçler
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı hindistan cevizi
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Muhallebisi İçin
2 su bardağı süt
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı nişasta
1 paket vanilin
Üzeri İçin (Islatmak için)
1 su bardağı süt
Galeta Unlu Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel uygun bir kapta yumurtayı şekeri çırpalım. Sonra galeta ünü hindistan cevizini sıvı yağ kabartma tozunu vanilini ek edelim güzelce karıştıralım.
Rastgele bir kek kalıbına yağlayalım evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirelim.
1 tencereye şutu nişastayı şeker ilave edelim muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıralım ocaktan alınca vanilini ekleyip karıştıralım.
Soğuyan kekin üstünü sütle ıslatalım. Sonra muhallebiyi dökelim. İstediğimiz üzere süsleyelim. Afiyet olsun.
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı hindistan cevizi
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Muhallebisi İçin
2 su bardağı süt
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı nişasta
1 paket vanilin
Üzeri İçin (Islatmak için)
1 su bardağı süt
Galeta Unlu Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel uygun bir kapta yumurtayı şekeri çırpalım. Sonra galeta ünü hindistan cevizini sıvı yağ kabartma tozunu vanilini ek edelim güzelce karıştıralım.
Rastgele bir kek kalıbına yağlayalım evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirelim.
1 tencereye şutu nişastayı şeker ilave edelim muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıralım ocaktan alınca vanilini ekleyip karıştıralım.
Soğuyan kekin üstünü sütle ıslatalım. Sonra muhallebiyi dökelim. İstediğimiz üzere süsleyelim. Afiyet olsun.