Garantili Yarmalı Ayran Çorbası (Yoğurt Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler
Yarım su bardağı yarma (buğday)
4-4, 5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı
2 dolu yemek kaşığı un
3-3, 5 su bardağı yoğurt
1,5 dolu yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
3 tatlı kaşığı kuru nane
Garantili Yarmalı Ayran Çorbası (Yoğurt Çorbası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yarmayı güzelce yıkayıp 4-4, 5 su bardağı su ve tuz ekleyip ocağa alalım.
Yarmalar kaynayıp fokurdayınca 10 dakika daha kaynatıp altını kapatalım.
Ben bu işlemi normal tencerede yapıyorum yarmaların şişmiş olması bana yetiyor ağıza gelmesini istiyorum çiğ kalmıyor ama siz tam pişsin istiyorsanız aynı işlemi düdüklüde yapabilirsiniz.
Altını kapattıktan sonra bi kenara alıp ağzı kapalı olarak 2 3 saat suyuyla birlikte bırakalım şişsin.
Sürenin sonunda tekrar yarmaları ocağa alalım kaymamaya bırakalım.
Yarma kaynarken bi kapta 2 yemek kaşığı un, 1 yumurta sarısı, 3-3, 5 su bardağı yoğurtu iyice çırpalım(yoğurt miktarını arttırabilirsiniz).
Yoğurtlu karışımın üzerine kesilmemesi için kaynayan yarma suyundan kepçe yardımıyla yavaş yavaş karıştırarak yeterli ılıklığa ulaşana kadar ilave edelim.
Daha sonra bu karışımı yarmaya ekleyelim ve karıştırmayı bırakmayalım.
Çorba kaynayana kadar karıştıralım bir süre kaynasın.
Çorba kaynarken 1 adet soğanı küçük küçük doğrayalım.
Tereyağ ve sıvı yağ bi tavaya alıp altını açalım eridikten sonra soğanı ilave edelim.
Soğan iyice pembeleşince nane ekleyelim 1 dakika daha kavurup altını kapatalım.
Soğanlı karışımı çorbaya ilave edelim (bu aşamada kıvamına bakarak çorba koyu ise sıcak su eklemesi yapabilirsiniz) ve 2 3 dakika daha kaynatıp altını kapatalım.
Afiyet olsun.
Garantili Yarmalı Ayran Çorbası (Yoğurt Çorbası) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım su bardağı yarma (buğday)
4-4, 5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı
2 dolu yemek kaşığı un
3-3, 5 su bardağı yoğurt
1,5 dolu yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
3 tatlı kaşığı kuru nane
Garantili Yarmalı Ayran Çorbası (Yoğurt Çorbası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yarmayı güzelce yıkayıp 4-4, 5 su bardağı su ve tuz ekleyip ocağa alalım.
Yarmalar kaynayıp fokurdayınca 10 dakika daha kaynatıp altını kapatalım.
Ben bu işlemi normal tencerede yapıyorum yarmaların şişmiş olması bana yetiyor ağıza gelmesini istiyorum çiğ kalmıyor ama siz tam pişsin istiyorsanız aynı işlemi düdüklüde yapabilirsiniz.
Altını kapattıktan sonra bi kenara alıp ağzı kapalı olarak 2 3 saat suyuyla birlikte bırakalım şişsin.
Sürenin sonunda tekrar yarmaları ocağa alalım kaymamaya bırakalım.
Yarma kaynarken bi kapta 2 yemek kaşığı un, 1 yumurta sarısı, 3-3, 5 su bardağı yoğurtu iyice çırpalım(yoğurt miktarını arttırabilirsiniz).
Yoğurtlu karışımın üzerine kesilmemesi için kaynayan yarma suyundan kepçe yardımıyla yavaş yavaş karıştırarak yeterli ılıklığa ulaşana kadar ilave edelim.
Daha sonra bu karışımı yarmaya ekleyelim ve karıştırmayı bırakmayalım.
Çorba kaynayana kadar karıştıralım bir süre kaynasın.
Çorba kaynarken 1 adet soğanı küçük küçük doğrayalım.
Tereyağ ve sıvı yağ bi tavaya alıp altını açalım eridikten sonra soğanı ilave edelim.
Soğan iyice pembeleşince nane ekleyelim 1 dakika daha kavurup altını kapatalım.
Soğanlı karışımı çorbaya ilave edelim (bu aşamada kıvamına bakarak çorba koyu ise sıcak su eklemesi yapabilirsiniz) ve 2 3 dakika daha kaynatıp altını kapatalım.
Afiyet olsun.
Garantili Yarmalı Ayran Çorbası (Yoğurt Çorbası) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı