Garnitürlü Çanak Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için;
500 gram kıyma
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı galeta unu
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber,kimyon
Dolgusu için;
Hazır garnitür
Sosu için;
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
Garnitürlü Çanak Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce köfte için bütün malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz.
Sonra elimizle görseldeki gibi çanak şeklini verip borcama diziyoruz. İstediğiniz boyutlarda yapabilirsiniz ben bu şekilde yaptım 11 adet çıktı.
Dizdikten sonra önceden ısıtılmış fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Bu sırada garnitürü bi tavaya alıp 1 yemek kaşığı tereyağ ve biraz karabiber, kırmızı biber ile pişirelim.
Kızaran köfteleri fırından alıp içlerine hazırladığınız garnitürü dolduralım.
En son köfterin boyunu geçmeyecek şekilde hazırladığınız salçalı suyu borcamın tabanına dökelim.
Tekrar fırına itip pişmesine yakın kaşarları üzerlerine ekleyip eriyene kadar bekletip fırından çıkaralım. Sıcak servis edelim.
Afiyet olsun püf nokta: bütün köfteleriniz için de geçerli kıyma harcına 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ilave ederseniz köfteriniz daha lezzetli ve yumuşak olacaktır‼.
Garnitürlü Çanak Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Köfte için;
500 gram kıyma
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı galeta unu
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber,kimyon
Dolgusu için;
Hazır garnitür
Sosu için;
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
Garnitürlü Çanak Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce köfte için bütün malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz.
Sonra elimizle görseldeki gibi çanak şeklini verip borcama diziyoruz. İstediğiniz boyutlarda yapabilirsiniz ben bu şekilde yaptım 11 adet çıktı.
Dizdikten sonra önceden ısıtılmış fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Bu sırada garnitürü bi tavaya alıp 1 yemek kaşığı tereyağ ve biraz karabiber, kırmızı biber ile pişirelim.
Kızaran köfteleri fırından alıp içlerine hazırladığınız garnitürü dolduralım.
En son köfterin boyunu geçmeyecek şekilde hazırladığınız salçalı suyu borcamın tabanına dökelim.
Tekrar fırına itip pişmesine yakın kaşarları üzerlerine ekleyip eriyene kadar bekletip fırından çıkaralım. Sıcak servis edelim.
Afiyet olsun püf nokta: bütün köfteleriniz için de geçerli kıyma harcına 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ilave ederseniz köfteriniz daha lezzetli ve yumuşak olacaktır‼.
Garnitürlü Çanak Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı