Garnitürlü Pilav Tarifi İçin Malzemeler
1 orta boy havuç
100 gram bezelye
1 küçük patates
1 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı su(ben önceden yapmış olduğum tavuk suyunu kullandım)
Yarım su bardağından az sıvı yağ
Şehriye isteğe göre koymayadabilirsiniz
Garnitürlü Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pilavın tane tane olması için pirinçi sıcak suya koyup 10 dk bekletelim.
Pirinçler suda beklerken şehriyeyi yağda kavuralım.
Kavrulan şehriyenin üstüne yıkadığımız pirinçleri ekleyelim ve birlikte kavuralım bi kaç kere yağda çevirdikten sonra haşladığımız garnitürleri ekleyelim.
Suyumuzu tuzumuzu da ekleyip pişmeye bırakalım.
Suyunu çektikten sonra altını kapatıp pilavımızı demlenmeye bırakalım ve servise hazır.
Garnitürlü Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 orta boy havuç
100 gram bezelye
1 küçük patates
1 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı su(ben önceden yapmış olduğum tavuk suyunu kullandım)
Yarım su bardağından az sıvı yağ
Şehriye isteğe göre koymayadabilirsiniz
Garnitürlü Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pilavın tane tane olması için pirinçi sıcak suya koyup 10 dk bekletelim.
Pirinçler suda beklerken şehriyeyi yağda kavuralım.
Kavrulan şehriyenin üstüne yıkadığımız pirinçleri ekleyelim ve birlikte kavuralım bi kaç kere yağda çevirdikten sonra haşladığımız garnitürleri ekleyelim.
Suyumuzu tuzumuzu da ekleyip pişmeye bırakalım.
Suyunu çektikten sonra altını kapatıp pilavımızı demlenmeye bırakalım ve servise hazır.
Garnitürlü Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı