Garrnitürlü Kısır Tanımı İçin Malzemeler
1 paket ince bulgur
5 tutam maydanoz
4 adet yeşil soğan
5 adet marul
1 büyük kuru soğan
orta uzunluk mor lahananın yarısı
3 adet havuç
1 kutu mısır
10 adet kornişon salatalık turşusu
2 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı domates salçası
Karabiber
Tuz
Yenibahar
Nar ekşisi
Zeytinyağı
Garrnitürlü Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
En baştan söyleyeyim bu kısır bu kadar hoş olur mu diyeceksiniz eşsiz bir tat.
İlk evvel bir paket ince bulgurun kaynamış su üzerine dökerek biraz şişmesini bekliyoruz.
Diğer bir yandan kuru soğanlarımızın düzgünce rondodan çekerek suyunu sıkıyoruz ve az bir zeytinyağında tavada kavuruyoruz.
Soğanlar kavrulduktan sonra içerisine biraz biber salçası biraz da domates salçasını karıştırıyoruz.
Daha sonra onu az biraz sulandırıldıktan sonra ince bulgurun içerisine döküyoruz.
Diğer bir yandan mor lahana larımızı ince ince kıyıyoruz. Biraz limon ve biraz tuzla güzelce yoğuruyoruz.
Havuçlarımızı rendeliyoruz, yeşil soğanı, maydanozu, marulu ince ince doğrayıp ince bulgurumuzun içerisine katıyoruz.
Kornişon salatalık turşusunu ince ince doğruyoruz ve mısır ile birlikte içerisine katıyoruz içerisine kattığımız tüm garnitürlerden sonra biraz karabiber biraz tuz ve yenibahar içerisine katıp karıştırıyoruz.
Baharatı karıştırılıp yapılan kısırımızın içerisine biraz zeytinyağı ve nar ekşisi karıştırarak büsbütün harmanlanması için karıştırıyoruz kısırımız hazır afiyet olsun.
Garrnitürlü Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket ince bulgur
5 tutam maydanoz
4 adet yeşil soğan
5 adet marul
1 büyük kuru soğan
orta uzunluk mor lahananın yarısı
3 adet havuç
1 kutu mısır
10 adet kornişon salatalık turşusu
2 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı domates salçası
Karabiber
Tuz
Yenibahar
Nar ekşisi
Zeytinyağı
Garrnitürlü Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
En baştan söyleyeyim bu kısır bu kadar hoş olur mu diyeceksiniz eşsiz bir tat.
İlk evvel bir paket ince bulgurun kaynamış su üzerine dökerek biraz şişmesini bekliyoruz.
Diğer bir yandan kuru soğanlarımızın düzgünce rondodan çekerek suyunu sıkıyoruz ve az bir zeytinyağında tavada kavuruyoruz.
Soğanlar kavrulduktan sonra içerisine biraz biber salçası biraz da domates salçasını karıştırıyoruz.
Daha sonra onu az biraz sulandırıldıktan sonra ince bulgurun içerisine döküyoruz.
Diğer bir yandan mor lahana larımızı ince ince kıyıyoruz. Biraz limon ve biraz tuzla güzelce yoğuruyoruz.
Havuçlarımızı rendeliyoruz, yeşil soğanı, maydanozu, marulu ince ince doğrayıp ince bulgurumuzun içerisine katıyoruz.
Kornişon salatalık turşusunu ince ince doğruyoruz ve mısır ile birlikte içerisine katıyoruz içerisine kattığımız tüm garnitürlerden sonra biraz karabiber biraz tuz ve yenibahar içerisine katıp karıştırıyoruz.
Baharatı karıştırılıp yapılan kısırımızın içerisine biraz zeytinyağı ve nar ekşisi karıştırarak büsbütün harmanlanması için karıştırıyoruz kısırımız hazır afiyet olsun.
Garrnitürlü Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı