Son konular

Gaziantep Kısırı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Gaziantep Kısırı Tanımı İçin Malzemeler
3 çay bardağı siyah ince bulgur
2 çay bardağı beyaz bulgur
2,5 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet kuru soğan
5 -6 yemek kaşığı nar ekşisi
1/2 (yarım) bağ maydanoz
1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
5-6 kısım yeşil soğan
Taze sarımsak (İsteğe bağlı)
3 yemek kaşığı isot
Zeytinyağ

Gaziantep Kısırı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bulgurları üzerine sıcak su dökerek ıslatıyoruz ve kapaklı bir kapta kapatıyoruz.
Zeytinyağda soğanları pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Sonra domates salçası biber salçası ekleyip kavuruyoruz.
Baharatları ekliyoruz.
Islanan bulgurumuzun üzerine verip karıştırıyoruz.
Daha sonra üzerine nar ekşisi ve limon suyu ekliyoruz isotu ekliyoruz.
En son yeşillikleri de ekleyip servis ediyoruz.
Gaziantep Kısırı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Adana Kısırı Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı köftelik bulgur 2 su bardağı köftelik esmer bulgur 4 su bardağı kaynamış su 2 domates 2 salatalık 1/2 (yarım) demet maydanoz 1-2 tane sarımsak 1 çay bardağı sıvı yağ 2 limon 3-4 yemek kaşığı nar ekşisi 2 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Esmer Bulgur Kısırı Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı ince esmer bulgur 2 su bardağı sıcak su Yarım demet maydanoz 5 kısım taze demet nane Yarım demet taze soğan 4-5 kol kıvırcık yahut marul 2 yemek kaşığı biber salçası 2 yemek kaşığı domates salçası 1 büyük çay bardağı sıvı yağ (Arttırılabilir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Gerçeğinden Farksız Karnabahar Kısırı Tanımı İçin Materyaller 1 orta uzunluk kısımlara ayrılmış karnabahar 2 orta uzunluk rendelenmiş kuru soğan 1.5-2 yemek kaşığı domates salçası Yarım çay bardağı zeytinyağı 1-2 adet orta uzunluk rendelenmiş havuç Marul, maydanoz, dereotu 4-5 adet doğranmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Kısır Tanımı İçin Gereçler 3 çay bardağı kısırlık bulgur (köftelik bulgur) 2,5 su bardağı sıcak su 1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası Domates (yaz domatesi küçük küçük doğranarak eklenebilir, kışın yerine domates salçası ekliyoruz) Yarım demet maydanoz 4 -5 kol...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Nar Ekşili Yaz Kısırı Tanımı İçin Gereçler 1 büyük su bardağı ince bulgur Yarım su sıcak su (Bulguru ıslatmak için) 1 demet maydanoz 3 adet taze soğan 1 yemek kaşığı zeytinyağı (Soğanı kavurmak için) 1 tane orta uzunluk sivri biber Yarım çay bardağı zeytinyağı (Az gelirse ekleme yapın) 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt