Gaziantep Kısırı Tanımı İçin Malzemeler
3 çay bardağı siyah ince bulgur
2 çay bardağı beyaz bulgur
2,5 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet kuru soğan
5 -6 yemek kaşığı nar ekşisi
1/2 (yarım) bağ maydanoz
1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
5-6 kısım yeşil soğan
Taze sarımsak (İsteğe bağlı)
3 yemek kaşığı isot
Zeytinyağ
Gaziantep Kısırı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bulgurları üzerine sıcak su dökerek ıslatıyoruz ve kapaklı bir kapta kapatıyoruz.
Zeytinyağda soğanları pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Sonra domates salçası biber salçası ekleyip kavuruyoruz.
Baharatları ekliyoruz.
Islanan bulgurumuzun üzerine verip karıştırıyoruz.
Daha sonra üzerine nar ekşisi ve limon suyu ekliyoruz isotu ekliyoruz.
En son yeşillikleri de ekleyip servis ediyoruz.
Gaziantep Kısırı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 çay bardağı siyah ince bulgur
2 çay bardağı beyaz bulgur
2,5 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet kuru soğan
5 -6 yemek kaşığı nar ekşisi
1/2 (yarım) bağ maydanoz
1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
5-6 kısım yeşil soğan
Taze sarımsak (İsteğe bağlı)
3 yemek kaşığı isot
Zeytinyağ
Gaziantep Kısırı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bulgurları üzerine sıcak su dökerek ıslatıyoruz ve kapaklı bir kapta kapatıyoruz.
Zeytinyağda soğanları pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Sonra domates salçası biber salçası ekleyip kavuruyoruz.
Baharatları ekliyoruz.
Islanan bulgurumuzun üzerine verip karıştırıyoruz.
Daha sonra üzerine nar ekşisi ve limon suyu ekliyoruz isotu ekliyoruz.
En son yeşillikleri de ekleyip servis ediyoruz.
Gaziantep Kısırı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı