Son konular

Gaziantep Usulü Karışık Dolma Sarma

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Gaziantep Yöntemi Karışık Dolma Sarma Tanımı İçin Malzemeler
15 adet kuru patlıcan
10 adet kuru biber
5 adet kuru acur
5 adet kuru kabak
30-40 adet salamura yaprak
Yarım kilo haşlanmış lahana
İç gereci;
2 baş soğan
4 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
4 su bardağı pirinç
4 su bardağı su
4 yemek kaşığı karışık salça
Sosu;
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ve ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 çay kaşığı tuz
1,5 litre kaynar su

Gaziantep Tarzı Karışık Dolma Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce yağı koyuyoruz. Yağ ısınınca soğanları düzgünce kavuruyoruz.
Sarımsağı rendeleyip atıyoruz.
Salçayı koyup kavurunca baharatları atıyoruz.
Bir iki kez karıştırıp su da yıkadığımız pirinçleri atıp güzelce karıştırıp 3 su bardağı suyu ekliyoruz.
Sırasıyla lahana, patlıcan, kabak, acur ve biberleri haşlıyoruz.
Yaprakları tuzu gitsin diye haşlıyoruz.
Önce en alta patlıcanları, kabakları ve acurları doldurup diziyoruz.
Üzerine biberleri doldurup diziyoruz.
Ardından salamura yaprakları sarıp diziyoruz.
Lahanaları sarıp dizdikten sonra üzerine yük koyup sosu hazırlıyoruz.
Sosu ekleyip evvel yüksek ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz.
Sonra kısık ateşte yaklaşık 25-30 pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Gaziantep Yolu Karışık Dolma Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Gaziantep Usulü Sarma Dolma Tarifi İçin Malzemeler 10-15 adet biber ve bir tane lahana İç harcı için; 3 bardak pirinç 2 orta boy soğan 8-10 diş sarımsak 2-3 yemek kaşığı salça 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 150-200 gram çekilmiş kuyruk yağı Yarım su bardağı zeytinyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Zeytinyağlı Sarma Dolma Tanımı İçin Materyaller 45- 50 adet asma yaprak 4 adet acur 4 adet kabak 4 adet biber doldu İç harç için 1 su bardağı pirinç Yarım su bardağı yemeklik bulgur 1 adet büyük uzunluk kuru soğan 2 diş sarımsak 1 tutam maydanoz 1 dolu yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
  • Soru
Gaziantep Yolu Kuru Dolma Tanımı İçin Materyaller Kurutulmus patlıcan(10 adet) Kurutulmuş kabak (10 adet) Kurutulmuş biber (6 adet) Kurutulmuş acur(10 adet ) Salamura yaprak(bir deste) 2 kaşık salça 1 kilo pirinç 3 adet ortaboy soğan 1 top sarımsak 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Karışık Sarma Dolma Tarifi İçin Malzemeler İç harcı için; Yarım kilo tavuk göğsü 1 su bardağı pirinç 1 su bardağı bulgur 1 yemek kaşığı pul biber 1.5 yemek kaşığı domates salçası 3 büyük kuru soğan 1 yemek kaşığı sumak Yarım demet maydanoz Tuz 1 adet küçük domates 1 su bardağı zeytinyağı 1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Sumaklı Karışık Dolma Sarma Tanımı İçin Malzemeler 2 kase pirinç 2 adet büyük kuru soğan 4 adet domates 4 adet biber Yarım adet maydanoz 250 gram kuşbaşı et 100 gram kuyruk yağı 2 yemek kaşığı domates salçası 1 kasık biber salçası 1 su bardağı yağ (Sıvı yada zeytinyağı isteğe bağlı) Pulbiber Tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
Üst Alt