Gaziantep Yolu Kuru Dolma Tanımı İçin Materyaller
Kurutulmus patlıcan(10 adet)
Kurutulmuş kabak (10 adet)
Kurutulmuş biber (6 adet)
Kurutulmuş acur(10 adet )
Salamura yaprak(bir deste)
2 kaşık salça
1 kilo pirinç
3 adet ortaboy soğan
1 top sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
3 su bardağı zeytinyağı
Gaziantep Yöntemi Kuru Dolma Tanımı Yapılışı
2 litre suyu kazana koyup kaynatıyoruz.
Sırasıyla haşlıyoruz kuru dolmalıkları.
1 kilo pirinçi nişastası gidene kadar yıkıyoruz.
Tepsiye döküp, kırılmaması için çabucak üzerine zeytinyağı ekliyoruz.
Sonra sırasıyla tüm gereçleri katıp karıştırın.
Tek tek doldurup kazana koyuyoruz.
Dolma taşı indirip üzerine gelecek kadar su koyuyoruz.
45 dakika kaynatıyoruz. Afiyet olsun .
Kurutulmus patlıcan(10 adet)
Kurutulmuş kabak (10 adet)
Kurutulmuş biber (6 adet)
Kurutulmuş acur(10 adet )
Salamura yaprak(bir deste)
2 kaşık salça
1 kilo pirinç
3 adet ortaboy soğan
1 top sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
3 su bardağı zeytinyağı
Gaziantep Yöntemi Kuru Dolma Tanımı Yapılışı
2 litre suyu kazana koyup kaynatıyoruz.
Sırasıyla haşlıyoruz kuru dolmalıkları.
1 kilo pirinçi nişastası gidene kadar yıkıyoruz.
Tepsiye döküp, kırılmaması için çabucak üzerine zeytinyağı ekliyoruz.
Sonra sırasıyla tüm gereçleri katıp karıştırın.
Tek tek doldurup kazana koyuyoruz.
Dolma taşı indirip üzerine gelecek kadar su koyuyoruz.
45 dakika kaynatıyoruz. Afiyet olsun .