Son konular

Gaziantep Usulü Sarma Dolma

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Gaziantep Usulü Sarma Dolma Tarifi İçin Malzemeler
10-15 adet biber ve bir tane lahana
İç harcı için;
3 bardak pirinç
2 orta boy soğan
8-10 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
150-200 gram çekilmiş kuyruk yağı
Yarım su bardağı zeytinyağı
Suyuna;
2-3 diş limon tuzu ve 1 tatlı kaşığı tuz (Damak zevkinize göre ayarlanabilirsiniz)

Gaziantep Usulü Sarma Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Lahanamızı yumuşayana kadar haşlıyoruz, biber ise 6-7 dk haşlıyoruz. Soğan ve sarımsakları ince ince doğruyoruz, pirincimizi yıkayıp derin bir kaba alıp iç malzemeleri birbiri ile karıştırıyoruz.
Haşlanan kurutmalıkları yarıya kadar sık olmamak şartı ile dolduruyoruz (Çok koyarsak dışına çıkabilir veya rahat pişmeyebilir) sarmalarıda sarıp, tenceremize diziyoruz.
Dolma taşını koyup üzerine önceden kaynamış suyu (Üzerini kapatacak kadar) ekliyoruz ocağın altını açıyoruz, kaynamaya çıkınca kısık ateşe alıyoruz.
Dolma ve sarmamızın suyuna bir tatlı kaşığı kadar tuz iki üç diş limon tuzu (İsteğe göre yarım limonda olabilir) ekleyip, kısık ateşte 1 saat pişmeye bırakıyoruz piştikten sonra 15-20 dk dinlendiriyoruz afiyet olsun.
Not: Genelde patlıcan biber kabak kurutmalığını karışık olarak yapıyoruz aynı tarif ile karışık sarma dolma yapabilirsiniz.

Gaziantep Usulü Sarma Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Pırasa Dolması Tanımı İçin Materyaller 4 adet pırasa (Beyaz sap kısmı) 1 su bardağı pirinç̧ 2 adet kuru soğan 8 diş sarımsak (İri) 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı limon tuzu Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı biber salçası 1 su bardağından biraz az zeytinyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Kurutma Dolma - Sarma Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler 2 su bardağı sumak 50 adete yakın kuru patlıcan ve biber 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı zeytinyağı 2 adet büyük uzunluk kuru soğan 3,5 yemek kaşığı domates salçası 3 yemek kaşığı biber salçası 4su bardağı pirinç̧ 4 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Gaziantep Yöntemi Karışık Dolma Sarma Tanımı İçin Malzemeler 15 adet kuru patlıcan 10 adet kuru biber 5 adet kuru acur 5 adet kuru kabak 30-40 adet salamura yaprak Yarım kilo haşlanmış lahana İç gereci; 2 baş soğan 4 diş sarımsak 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Tavuklu Beşamel Soslu Patates Topları Tarifi İçin Malzemeler 1 kg tavuk göğsü 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 3 adet sarı kırmızı yeşil biber 2 adet soğan 3 diş sarımsak 4-5 adet kültür mantarı Tuz 1 çay kaşığı kara biber 1 çay kaşığı pul biber 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
Üst Alt