SoruCevap
Yeni Üye
Gaziantep'in Süper Simit Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
400 gram kuzu kıyma (yağlı dana kıymada olur)
1 kahve fincanından biraz eksik ince bulgur (gaziantepte simit denir )
4 adet domates
3 adet yeşil biber
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Gaziantep'in Mükemmel Simit Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sıcak suyla ince bulgurumuzu 5 dakika üzerini geçecek kadar ıslatıyoruz.
Yoğurma kabına kıyma sarımsak baharatlar ve ıslanıp şişen ince bulgurlarımızı alıp uygunca yoğurup buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz.
Sonra kıymayı eşit modüllere bölüp kebap şişiyle form verdim ben siz isterseniz çöp şişte kullanabilirsiniz çıkarmanıza da gerek kalmaz.
Şekil verdiğimiz kıymaları tepsiye dizip kenarına domates biber dizip üzerini sıkıca kapatıp yarım saat pişiriyoruz.
Sonra üzerini açıp yarım saatte o denli pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Gaziantep'in Mükemmel Simit Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
400 gram kuzu kıyma (yağlı dana kıymada olur)
1 kahve fincanından biraz eksik ince bulgur (gaziantepte simit denir )
4 adet domates
3 adet yeşil biber
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Gaziantep'in Mükemmel Simit Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sıcak suyla ince bulgurumuzu 5 dakika üzerini geçecek kadar ıslatıyoruz.
Yoğurma kabına kıyma sarımsak baharatlar ve ıslanıp şişen ince bulgurlarımızı alıp uygunca yoğurup buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz.
Sonra kıymayı eşit modüllere bölüp kebap şişiyle form verdim ben siz isterseniz çöp şişte kullanabilirsiniz çıkarmanıza da gerek kalmaz.
Şekil verdiğimiz kıymaları tepsiye dizip kenarına domates biber dizip üzerini sıkıca kapatıp yarım saat pişiriyoruz.
Sonra üzerini açıp yarım saatte o denli pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Gaziantep'in Mükemmel Simit Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı