Son konular

Geç Kalmışlar İçin Kışlık Salça Annemin Tarifiyle

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Geç Kalmışlar İçin Kışlık Salça Annemin Tarifiyle İçin Malzemeler
50 kilo domates
500 gram kaya tuzu
1 çay bardağı zeytinyağı

Geç Kalmışlar İçin Kışlık Salça Annemin Tarifiyle Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önemli noktalar: salçalık domatesler olgun ama çürük ya da siyah bereli olmasın. Varsa temizleyerek kullanın. Birkaç çeşit domates tercih edebilirsiniz (Kiraz salkım çeri pembe kırmızı gibi) kullandığınız kavanoz çok sıcak suda yıkanmış ve kuru olmalı. Mümkünse iç kısmına el ile temas edilmemeli. Yeni kapak tercih edilmeli.
Gelelim yapımına domateslerin yeşil saplarını çıkarın ve bir kaba iri iri doğrayın. Hepsini robottan geçirip bir ya da iki tencereye (Tencerenizin boyutuna göre) paylaştırın.
Çok kısık ateşte, suyunu çekip koyu bir kıvama gelene kadar kısık ateşte arada karıştırarak kaynatın. Ateşten aldıktan sonra aynı tencere içinde el blenderı ile içinde hiç parçacık kalmayacak şekilde püre haline getirin.
İçine kaya tuzu ekleyin iyice karıştırın. Tuz miktarını kontrol ederek istediğiniz kadar tuz ilave edebilirsiniz.
Bunu yaptıktan sonra isterseniz tepsilere döküp güneşte kurutarak kıvam almasını sağlayabilir güneşli bir yeriniz yoksa çok kısık ateşte sık sık karıştırarak pişirerek istediğiniz kıvama getirebilirsiniz. Ya da yine tepsiler içinde fırında çok çok düşük sıcaklıkta arada karıştırarak suyunu çektirebilirsiniz. Biz pişirerek çektirdik.
Hazırladığınız domates salçasını soğuduktan sonra kavanozlara doldurun. Üzerlerine zeytinyağı ilave ederek sıkıca kapatın.
Zeytinyağı hava ile teması keser, bozulmadan saklanmasını sağlar. Kavanoz kapağını kapatırken önce kendinize doğru üç kere çevirin.
Sonra saat yönünde bir kere çevirerek sıkıştırın. Soğuyana kadar ters bekletin. 50 kilo domates aşağı yukarı 5 kilo salça yapıyor.
Geç Kalmışlar İçin Kışlık Salça Annemin Tarifiyle Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt