Klasik Lezzetlerimizden Arabaşı Çorbası Tanımı İçin Materyaller
Yaklaşık 800g tavuk eti (ben kalçalı but kullandım)
1 çay bardağı un (3 dolu yemek kaşığı)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı toz biber
Yarımşar çay kaşığı pul biber ve karabiber
Damak tadınıza nazaran tuz
3, 5 su bardağı tavuk suyu
4 su bardağı kaynamış su (tavuk suyuyla birlikte toplamda 1, 5 litre su eklemiş oldum, bence kıvamı çok uygun oldu, siz su ölçüsünü kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz)
Klâsik Lezzetlerimizden Arabaşı Çorbası Tanımı Yapılışı
Tavuklar bir tencereye alınıp üzerine 1 litre su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Haşlanan tavuklar soğuyunca didilir.
Tencereye un konur ve rengi dönüp kokusu çıkıncaya kadar kavrulur.
Un kavrulunca sıvı yağ ve zeytinyağ eklenip bir kaç dakika daha kavrulur.
Salçalar ve baharat eklenip kavurmaya devam edilir.
Salçaların üzerinden 2-3 su bardağı kaynamış su ekleyip açılır.
Tavuk suyu ve kalan su eklenir.
Didilmiş tavuklarda eklenir.
Tuzu denetim edilir. Az ise ek edilir.
Yaklaşık 20 dk orta ateşte kaynatılır. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun
Yaklaşık 800g tavuk eti (ben kalçalı but kullandım)
1 çay bardağı un (3 dolu yemek kaşığı)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı toz biber
Yarımşar çay kaşığı pul biber ve karabiber
Damak tadınıza nazaran tuz
3, 5 su bardağı tavuk suyu
4 su bardağı kaynamış su (tavuk suyuyla birlikte toplamda 1, 5 litre su eklemiş oldum, bence kıvamı çok uygun oldu, siz su ölçüsünü kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz)
Klâsik Lezzetlerimizden Arabaşı Çorbası Tanımı Yapılışı
Tavuklar bir tencereye alınıp üzerine 1 litre su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Haşlanan tavuklar soğuyunca didilir.
Tencereye un konur ve rengi dönüp kokusu çıkıncaya kadar kavrulur.
Un kavrulunca sıvı yağ ve zeytinyağ eklenip bir kaç dakika daha kavrulur.
Salçalar ve baharat eklenip kavurmaya devam edilir.
Salçaların üzerinden 2-3 su bardağı kaynamış su ekleyip açılır.
Tavuk suyu ve kalan su eklenir.
Didilmiş tavuklarda eklenir.
Tuzu denetim edilir. Az ise ek edilir.
Yaklaşık 20 dk orta ateşte kaynatılır. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun