Son konular

Geleneksel Lezzetlerimizden Arabaşı Çorbası

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Klasik Lezzetlerimizden Arabaşı Çorbası Tanımı İçin Materyaller
Yaklaşık 800g tavuk eti (ben kalçalı but kullandım)
1 çay bardağı un (3 dolu yemek kaşığı)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı toz biber
Yarımşar çay kaşığı pul biber ve karabiber
Damak tadınıza nazaran tuz
3, 5 su bardağı tavuk suyu
4 su bardağı kaynamış su (tavuk suyuyla birlikte toplamda 1, 5 litre su eklemiş oldum, bence kıvamı çok uygun oldu, siz su ölçüsünü kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz)

Klâsik Lezzetlerimizden Arabaşı Çorbası Tanımı Yapılışı

Tavuklar bir tencereye alınıp üzerine 1 litre su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Haşlanan tavuklar soğuyunca didilir.
Tencereye un konur ve rengi dönüp kokusu çıkıncaya kadar kavrulur.
Un kavrulunca sıvı yağ ve zeytinyağ eklenip bir kaç dakika daha kavrulur.
Salçalar ve baharat eklenip kavurmaya devam edilir.
Salçaların üzerinden 2-3 su bardağı kaynamış su ekleyip açılır.
Tavuk suyu ve kalan su eklenir.
Didilmiş tavuklarda eklenir.
Tuzu denetim edilir. Az ise ek edilir.
Yaklaşık 20 dk orta ateşte kaynatılır. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun
 

Similar threads

  • Soru
Arabaşı Çorbası Ve Hamuru (Arap Aşı Çorbası) Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un 5 su bardağı su Tuz Arabaşı çorbası için: 1 tüm tavuk Haşlamak için 2 lt su 1,5 su bardağı un 1 yemek kaşığı biber salçası 4 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı karabiber 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Yöresel Lezzetlerimizden Tovalak Tarifi İçin Malzemeler Köftesi için; 1.5 su bardağı ince esmer bulgur 1.5 su bardağı sıcak su 3 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz Sosu için; 1 adet orta boy kuru soğan Haşlanmış kemikli et 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Arabaşı (Emirdağ Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler 1 adet bütün tavuk 2yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek sıvıyağ 2 yemek kaşığı salça Tuz Karabiber Pul biber Hamur için; 1,5 su bardağı un 4 su bardağı sıcak su ( kıvama göre artabilir ) 1 yemek kaşığı buğday nişastası Arabaşı (Emirdağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Şehriyeli Arabaşı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler Yarım adet tavuk göğsü 3 su bardağı su 1 dolu yemek kaşığı tereyağı 1 dolu yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı toz biber Yarım su bardağı tel şehriye 2 su bardağı su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Arabaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 2 kalçalı but yada 1 parça tavuk eti olabilir 8 su bardağı su 2 yemek kaşığı tereyağ 4 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı biber salça 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tozbiber Limon Arabaşı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
Üst Alt