Geleneksel Tatlımız Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
2 paket güllaç (20 adet güllaç yaprağı olacak )
1,5 litre süt
500 gram şeker (ben şekeri 450 gram ekledim ona nazaran şekeri güzeldi yani çok şekerli sevmem derseniz kesinlikle şekeri biraz az ekleyin)
1 paket vanilya
Arası için;
Fıstık, ceviz, badem, fındık ne varsa
Geleneksel Tatlımız Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir tencereye sütümüzü ve şekerimizi alalım şeker eriyene kadar karıştıralım. (yalnız süt kaynamayacak eli yakacak kadarda ısınmayacak ılık olacak yoksa güllaç yaprakları hamur olur).
Isınan ve eriyen şekerli sütü ocaktan alıyoruz.
Borcamımızın tabanına 1 kepçe şekerli sütten dökelim ve akabinde iki adet üçgen yaprakları alıp yaprağın uç kısmı yani ince olan kısmını borcamın köşesine gelecek halde yerleştirelim.
Tekrar 1,5 kepçe sütten güllaç yapraklarının üstüne döküp öteki yaprakları yerleştirelim.
Tam bu halde beş kat çıkalım ve beşinci katın ortasına ceviz, fıstık, fındık, badem ne varsa ekleyelim.
Daha sonra tekrar güllaç yapraklarını tıpkı biçimde bitene kadar dizip sütten dökelim.
En son katıda yapınca kalan tüm sütü döküp dışarda 10 dakika kadar dinlendirip buzdolabına kaldıralım ve 7-8 saat kadar dinlendirelim sütünüde yeterlice çekmesi için.
Üstünü fıstık ve vişne ile süsleyip servis edebiliriz
Not: çok sütlü sevmem derseniz sütü 1 litre olarak yapın ve şekeri de ona nazaran ayarlayın.
Eğer güllacınızın katı kalın olsun derseniz 3 paket güllaç yaprağı kullanın yani her katını 5 olmazda 7-8 kat çıkın tercihe bağlı.
Birde sabahtan yaparsanız akşama kadar çok hoş dinlenecektir.
Not; yaptığım kap kare borcam.
Geleneksel Tatlımız Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 paket güllaç (20 adet güllaç yaprağı olacak )
1,5 litre süt
500 gram şeker (ben şekeri 450 gram ekledim ona nazaran şekeri güzeldi yani çok şekerli sevmem derseniz kesinlikle şekeri biraz az ekleyin)
1 paket vanilya
Arası için;
Fıstık, ceviz, badem, fındık ne varsa
Geleneksel Tatlımız Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir tencereye sütümüzü ve şekerimizi alalım şeker eriyene kadar karıştıralım. (yalnız süt kaynamayacak eli yakacak kadarda ısınmayacak ılık olacak yoksa güllaç yaprakları hamur olur).
Isınan ve eriyen şekerli sütü ocaktan alıyoruz.
Borcamımızın tabanına 1 kepçe şekerli sütten dökelim ve akabinde iki adet üçgen yaprakları alıp yaprağın uç kısmı yani ince olan kısmını borcamın köşesine gelecek halde yerleştirelim.
Tekrar 1,5 kepçe sütten güllaç yapraklarının üstüne döküp öteki yaprakları yerleştirelim.
Tam bu halde beş kat çıkalım ve beşinci katın ortasına ceviz, fıstık, fındık, badem ne varsa ekleyelim.
Daha sonra tekrar güllaç yapraklarını tıpkı biçimde bitene kadar dizip sütten dökelim.
En son katıda yapınca kalan tüm sütü döküp dışarda 10 dakika kadar dinlendirip buzdolabına kaldıralım ve 7-8 saat kadar dinlendirelim sütünüde yeterlice çekmesi için.
Üstünü fıstık ve vişne ile süsleyip servis edebiliriz
Not: çok sütlü sevmem derseniz sütü 1 litre olarak yapın ve şekeri de ona nazaran ayarlayın.
Eğer güllacınızın katı kalın olsun derseniz 3 paket güllaç yaprağı kullanın yani her katını 5 olmazda 7-8 kat çıkın tercihe bağlı.
Birde sabahtan yaparsanız akşama kadar çok hoş dinlenecektir.
Not; yaptığım kap kare borcam.
Geleneksel Tatlımız Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı