Geleneksel Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 su bardağı yoğurt
2 tatlı kaşığı tereyağ
1,5 tatlı kaşığı tuz (İsteğe nazaran eklenir)
5-6 su bardağı su
2 yemek kaşığı pirinç
Sosu için:
2 tatlı kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı çiçek yağı
2 yemek kaşığı kuru nane
1,5 tatlı kaşığı pulbiber
Geleneksel Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Orta ateşte ve orta boyutta bir tencerede un ve zeytinyağı 20-30 sn kavrulur.
Tereyağı eklenerek karıştırılır.
Yoğurt eklenir, akabinde su eklenir karıştırılır.
Biraz pişince pirinç eklenir.
Orta ateşte kıvam alana kadar 15-20 dk. karıştırılır.Tuz eklenir.Kıvam alınca ocağın altı kapatılır.
Ayrı bir tavada tereyağı eritilir, nane eklenerek birkaç cins karıştırılır.
Hazırlanılan sos, çorbaya eklenir ve pulbiber ek edilir.Karıştırılır.
Çorba kasesine alınan çorbalar, servis edilir.Afiyet olsun.
Geleneksel Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 su bardağı yoğurt
2 tatlı kaşığı tereyağ
1,5 tatlı kaşığı tuz (İsteğe nazaran eklenir)
5-6 su bardağı su
2 yemek kaşığı pirinç
Sosu için:
2 tatlı kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı çiçek yağı
2 yemek kaşığı kuru nane
1,5 tatlı kaşığı pulbiber
Geleneksel Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Orta ateşte ve orta boyutta bir tencerede un ve zeytinyağı 20-30 sn kavrulur.
Tereyağı eklenerek karıştırılır.
Yoğurt eklenir, akabinde su eklenir karıştırılır.
Biraz pişince pirinç eklenir.
Orta ateşte kıvam alana kadar 15-20 dk. karıştırılır.Tuz eklenir.Kıvam alınca ocağın altı kapatılır.
Ayrı bir tavada tereyağı eritilir, nane eklenerek birkaç cins karıştırılır.
Hazırlanılan sos, çorbaya eklenir ve pulbiber ek edilir.Karıştırılır.
Çorba kasesine alınan çorbalar, servis edilir.Afiyet olsun.
Geleneksel Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı