Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Kek için:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Islatmak için:
2 su bardağı soğuk süt
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı dolusu un
2,5 yemek kaşığı dolusu nişasta
Üzeri için:
Bolca hindistan cevizi veya ceviz narla da süsleyebilirsiniz sizin sevkinize kalmış
Gelin Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
4 adet yumurta kırın.
Üzerine 1 su bardağı toz şeker ekleyin.
Yumurta ve şekeri mikser ile köpürene kadar çırpın.
Daha sonra karışım içine 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı koyun.
Tüm malzemeleri mikser ile son kez karıştırın.
Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış büyük dikdörtgen borcam içine dökün.
Daha sonra keki önceden ısıtılmış 170 derece fırına verin. Yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin. Kekin pişip pişmediği kürdan yardımı ile kontrol edinn.
Muhallebisi için; içine 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı dolusu un ve 2 buçuk yemek kaşığı dolusu nişasta ekleyip, iyice karışır.
Tencereyi ocak üzerine alın. Sürekli karıştırarak, koyu bir kıvam alana kadar pişsinn muhallebi piştikten sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın çokda soğumasın orta.
Kek piştikten sonra fırından çıkartıp, oda ısısında ilk sıcaklığı gitsin.
Ardından kekin her yerini 2 buçuk su bardağı soğuk sütle ıslatalım.
20 dakika kadar bu şekilde dinlensin.
Hazırladığınız muhallebiyi kekin üzerine döküp, güzelce yayalım afiyet olsunnn.
Gelin Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Kek için:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Islatmak için:
2 su bardağı soğuk süt
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı dolusu un
2,5 yemek kaşığı dolusu nişasta
Üzeri için:
Bolca hindistan cevizi veya ceviz narla da süsleyebilirsiniz sizin sevkinize kalmış
Gelin Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
4 adet yumurta kırın.
Üzerine 1 su bardağı toz şeker ekleyin.
Yumurta ve şekeri mikser ile köpürene kadar çırpın.
Daha sonra karışım içine 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı koyun.
Tüm malzemeleri mikser ile son kez karıştırın.
Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış büyük dikdörtgen borcam içine dökün.
Daha sonra keki önceden ısıtılmış 170 derece fırına verin. Yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin. Kekin pişip pişmediği kürdan yardımı ile kontrol edinn.
Muhallebisi için; içine 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı dolusu un ve 2 buçuk yemek kaşığı dolusu nişasta ekleyip, iyice karışır.
Tencereyi ocak üzerine alın. Sürekli karıştırarak, koyu bir kıvam alana kadar pişsinn muhallebi piştikten sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın çokda soğumasın orta.
Kek piştikten sonra fırından çıkartıp, oda ısısında ilk sıcaklığı gitsin.
Ardından kekin her yerini 2 buçuk su bardağı soğuk sütle ıslatalım.
20 dakika kadar bu şekilde dinlensin.
Hazırladığınız muhallebiyi kekin üzerine döküp, güzelce yayalım afiyet olsunnn.
Gelin Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı