Gelin Pastası Tanımı İçin Materyaller
Keki için
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Islatmak için
2 su bardağı süt
Muhallebisi için
1 litre süt
3 yemek kaşığı un (Tepeleme)
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilin
1 paket kremşanti
Üzeri için
Hindistan cevizi
İstediğiniz meyve
Gelin Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kekimizi yapacağız şeker ve yumurtamızı güzelce çırpalım beyaz olduğunda öbür gereçleri ekleyip çırpalım.
Büyük dikdörtgen borcamı güzelce yağlayarak kek hamurumuzu dökelim ve düzeltelim.
170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim (Yaklaşık 20-25 dakika)
Kek piştikten sonra üzerine çatalla delelim ve soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra üzerine 2 su bardağı soğuk sütümüzü dökelim.
Tenceremize vanilin ve kremşanti hariç muhallebi gereçlerimizi koyup ocakta karıştırırsak pişirelim.
Üzeri göz göz olduktan sonra 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım ve vanilin koyup çırpalım soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra içine bir paket toz kremşanti koyup karıştırıp blenderla bızztttlatalım. Bızzttlattıktan sonra mikserle güzelce çırpalım.
Soğumuş kekimizin üzerine dökelim ve düzeltelim. Üzerine çokça hindistan cevizi dökelim.
Buzluğumda böğürtlen olduğu için ben böğürtlenle süsledim, süsleme işi size kalmış. İnstagramdan takip etmeyi unutmayın seymanur. Tanrikulu deneyen yorum ve fotoğraf atsın lütfen
Keki için
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Islatmak için
2 su bardağı süt
Muhallebisi için
1 litre süt
3 yemek kaşığı un (Tepeleme)
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilin
1 paket kremşanti
Üzeri için
Hindistan cevizi
İstediğiniz meyve
Gelin Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kekimizi yapacağız şeker ve yumurtamızı güzelce çırpalım beyaz olduğunda öbür gereçleri ekleyip çırpalım.
Büyük dikdörtgen borcamı güzelce yağlayarak kek hamurumuzu dökelim ve düzeltelim.
170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim (Yaklaşık 20-25 dakika)
Kek piştikten sonra üzerine çatalla delelim ve soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra üzerine 2 su bardağı soğuk sütümüzü dökelim.
Tenceremize vanilin ve kremşanti hariç muhallebi gereçlerimizi koyup ocakta karıştırırsak pişirelim.
Üzeri göz göz olduktan sonra 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım ve vanilin koyup çırpalım soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra içine bir paket toz kremşanti koyup karıştırıp blenderla bızztttlatalım. Bızzttlattıktan sonra mikserle güzelce çırpalım.
Soğumuş kekimizin üzerine dökelim ve düzeltelim. Üzerine çokça hindistan cevizi dökelim.
Buzluğumda böğürtlen olduğu için ben böğürtlenle süsledim, süsleme işi size kalmış. İnstagramdan takip etmeyi unutmayın seymanur. Tanrikulu deneyen yorum ve fotoğraf atsın lütfen