Son konular

Gerçek Özbek Mantısı (Buharda Kaynayan)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Gerçek Özbek Mantısı (Buharda Kaynayan) Tanımı İçin Gereçler
5 su bardağı (tepeleme ) un
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
Açmak için yeteri kadar un
İç harcı için :
Yarım kg kıyma
2 orta uzunluk patates
2 orta uzunluk soğan
Sos için;
Büyük kase yoğurt
5 diş sarımsak
4 yemek kaşığı tereyağ

Gerçek Özbek Mantısı (Buharda Kaynayan) Tanımı Yapılışı

Bir kaba un ve tuz konur, denetimli su ekleyerek sert bir hamur elde edilir.
Soğanı, patatesi, yıkayıp soyulur rendelenir kıymaya ek edilir yoğurulur.
Yoğurmuş olduğumuz hamurdan büyük uzunluk portakal boyutunda bezeler yapıp yufka büyüklüğünde, yufkadan bir tık kalın açılıp kare kesilir.
Kare kesilen yufkaların ortalarına hazırlanan harçtan konur fotoğraftaki üzere kapatılır.
Mantı tenceresinin aparatını yağlayıp mantılar yerleştirilir.
Tencerenin içinde 4 kat aparatı tıpkı formda doldurulur.
Tenceceye sıcak su konup, mantıları, üst, üste 4 kat koyup tencerenin kapağı kapatılır.
Ocağa alıp evvel harlı kaynamaya başlayıncada orta harlı ocakta 50 dakika kadar kaynatılır.
Yoğurt sarımsaklanır bir kaseye alınır ayrıyeten tereyağı eritilip pisen mantılar servis tabağına alınıp üzerine tereyağı sepelenir.
İster sade tereyağlı tüketilir ister sarımsaklı yoğurtlanarak.
Büyük yufka açamayanlar bezeleri küçük yapıp küçük açabilirler.

Not : mantı tencerem yok diyenler olağan tencerede üzerine metal süzgeç koyup mantıları ona yerleştirip tencerenin kapağını kapatıp yapabilirler.

Bireylere nazaran gereçler azaltılıp çoğalabilir.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun derim
 

Similar threads

  • Soru
Sevdiklerinle paylaşmayı unutma ! Özbek Mantısı Buharda Nasıl Yapılır? Özbek mantısı buharda yapılırken, öncelikle hamur yoğrulur. Yoğrulan hamur, ince bir şekilde açılır. Ardından, Özbek mantısı için iç harcı hazırlanır. Kıyma, soğan, baharatlar ve tuz karıştırılır. Hazırlanan iç harç, açılan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Özbek Mantısı Tanımı İçin Materyaller Hamuru İçin 3 su bardağı un 1 adet yumurta 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz İç Gereci İçin 400 gram kıyma 1 orta uzunluk kuru soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz karabiber Sarımsaklı Yoğurt İçin 3 diş sarımsak 2 su bardağı süzme yoğurt 1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Bu Usulle Özbek Mantısı Yapmayan Kalmayacak Tanımı İçin Materyaller Hamuru için 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz Yarım su bardağı ılık su Alabildiği kadar un yaklaşık 1, 5 -2 su bardağı İç harcı için 250 gram kıyma 2-3 adet kuru soğan Tuz Karabiber Alt taban için 1-2 adet büyük uzunluk patates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Patatesli Özbek Mantısı Tanımı İçin Materyaller 1 kilo un 3 su bardağı su 2 yemek kaşığı tuz 1 tane yumurta 1 kilo patates 2 kuru soğan Yarım çay bardağı zeytin yağı 1 çay kaşığı karabiber, pulbiber, tuz, kırmızı toz biber Üzeri sosu için; 200 gram tereyağı 2 yemek kaşığı domates salçası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Sinop Mantısı Tanımı İçin Malzemeler 1 kase yoğurt 250 gram kıyma 1 kuru soğan Tuz 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 1 yemek kaşığı tereyağı 1 kase ceviz Hamuru için 3 su bardağı un Tuz Alabildiğine su Sinop Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yoğurma kabında un, tuz ve suyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt