Gerçek Özbek Mantısı (Buharda Kaynayan) Tanımı İçin Gereçler
5 su bardağı (tepeleme ) un
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
Açmak için yeteri kadar un
İç harcı için :
Yarım kg kıyma
2 orta uzunluk patates
2 orta uzunluk soğan
Sos için;
Büyük kase yoğurt
5 diş sarımsak
4 yemek kaşığı tereyağ
Gerçek Özbek Mantısı (Buharda Kaynayan) Tanımı Yapılışı
Bir kaba un ve tuz konur, denetimli su ekleyerek sert bir hamur elde edilir.
Soğanı, patatesi, yıkayıp soyulur rendelenir kıymaya ek edilir yoğurulur.
Yoğurmuş olduğumuz hamurdan büyük uzunluk portakal boyutunda bezeler yapıp yufka büyüklüğünde, yufkadan bir tık kalın açılıp kare kesilir.
Kare kesilen yufkaların ortalarına hazırlanan harçtan konur fotoğraftaki üzere kapatılır.
Mantı tenceresinin aparatını yağlayıp mantılar yerleştirilir.
Tencerenin içinde 4 kat aparatı tıpkı formda doldurulur.
Tenceceye sıcak su konup, mantıları, üst, üste 4 kat koyup tencerenin kapağı kapatılır.
Ocağa alıp evvel harlı kaynamaya başlayıncada orta harlı ocakta 50 dakika kadar kaynatılır.
Yoğurt sarımsaklanır bir kaseye alınır ayrıyeten tereyağı eritilip pisen mantılar servis tabağına alınıp üzerine tereyağı sepelenir.
İster sade tereyağlı tüketilir ister sarımsaklı yoğurtlanarak.
Büyük yufka açamayanlar bezeleri küçük yapıp küçük açabilirler.
Not : mantı tencerem yok diyenler olağan tencerede üzerine metal süzgeç koyup mantıları ona yerleştirip tencerenin kapağını kapatıp yapabilirler.
Bireylere nazaran gereçler azaltılıp çoğalabilir.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun derim
5 su bardağı (tepeleme ) un
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
Açmak için yeteri kadar un
İç harcı için :
Yarım kg kıyma
2 orta uzunluk patates
2 orta uzunluk soğan
Sos için;
Büyük kase yoğurt
5 diş sarımsak
4 yemek kaşığı tereyağ
Gerçek Özbek Mantısı (Buharda Kaynayan) Tanımı Yapılışı
Bir kaba un ve tuz konur, denetimli su ekleyerek sert bir hamur elde edilir.
Soğanı, patatesi, yıkayıp soyulur rendelenir kıymaya ek edilir yoğurulur.
Yoğurmuş olduğumuz hamurdan büyük uzunluk portakal boyutunda bezeler yapıp yufka büyüklüğünde, yufkadan bir tık kalın açılıp kare kesilir.
Kare kesilen yufkaların ortalarına hazırlanan harçtan konur fotoğraftaki üzere kapatılır.
Mantı tenceresinin aparatını yağlayıp mantılar yerleştirilir.
Tencerenin içinde 4 kat aparatı tıpkı formda doldurulur.
Tenceceye sıcak su konup, mantıları, üst, üste 4 kat koyup tencerenin kapağı kapatılır.
Ocağa alıp evvel harlı kaynamaya başlayıncada orta harlı ocakta 50 dakika kadar kaynatılır.
Yoğurt sarımsaklanır bir kaseye alınır ayrıyeten tereyağı eritilip pisen mantılar servis tabağına alınıp üzerine tereyağı sepelenir.
İster sade tereyağlı tüketilir ister sarımsaklı yoğurtlanarak.
Büyük yufka açamayanlar bezeleri küçük yapıp küçük açabilirler.
Not : mantı tencerem yok diyenler olağan tencerede üzerine metal süzgeç koyup mantıları ona yerleştirip tencerenin kapağını kapatıp yapabilirler.
Bireylere nazaran gereçler azaltılıp çoğalabilir.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun derim