Gerçek Pastane Açması (Hamuru Mayalanmayan Yüzde Yüz Orjinal Tam Ölçülü)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Gerçek Pastane Açması (Hamuru Mayalanmayan Yüzde Yüz Orjinal Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler
2,5 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağı
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
8-8,5 su bardağı kadar un ( kontrollü yavaş ekleyin hamur hafif ele yapışacak kıvamda olacak bu sebeple dikkatli ekleyin)
Aralara sürmek için;
Her bezenin üzerine 1 tatlı kaşığı oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı yada margarin, ( alfa pastacılık yağın lezzetine yakın besler margarini tercih edin)
Üzerine sürmek için;
2 adet yumurta sarısı
Susam ve çörek otu (İsteğe bağlı)
Not;bu ölçülerle tam klasik açma boyutunda 15 adet çıkıyor, pastane açmaların genelinde hamura yumurta akı eklenmiyor süt kullanmadım siz isterseniz yarı yarıya ılık süt ve ılık su kullanabilirsiniz.


Gerçek Pastane Açması (Hamuru Mayalanmayan Yüzde Yüz Orjinal Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bir kaba 8 su bardağı unu ölçülü koyup ortasına havuz gibi boşluk açarak ılık suyu, şekeri ve yaş mayayı koyup elimizle yavaş mayayı suda ezelim.
Sıvı yağını da koyup yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım. Hamuru tezgaha yada masanın koyup son bi kez daha yoğuralım hamur cıvık ve çok ele yapışıyorsa son kalan yarım su bardağı unu azar azar yavaş dikkatli ekleyerek yoğuralım eğer hamurun ele yapışkanlığı azalmışsa olmuş demektir.
Sonra hamurdan eşit parçalar koyup tezgah yada masa üzerinde elimizle sıkı yuvarlayarak pürüzsüz beze elde edelim.
Üzerine 1 tatlı kaşığı dolusu teremyağ yada margarin koyup kenara alalım.
Hamur bitene kadar beze işlemine devam edelim. Hamur bittiyse bezeleri yarım saat dinlendirelim. Elimizi sıvı yağla hafif nemlendirerek bezelerin üzerine hafif sürelim ki kabuk tutmasını ve pişerken aralıklar patlamasın.
Sonra bedenin bir tanesinden başlayıp elimizle hafif bastırarak bezenin üzerindeki yağı dağıtarak kenarlardan genişleterek mümkünse ince olana kadar açalım.
Açılan bezeyi rulo yapıp sararak bi şeritin ucunu elimizle sağa diğer ucunu elimizle sola kıvırarak sonra bi ucunu hafif parmakla inceltelim.
Diğer ucunu bu incelttiğimiz ucun üzerine koyup yapıştırıp yama yapıp kapatalım.
Sonra açmayı ters çevirelim. Resimde de detaylı göstermişim.
Bütün bezeler bitene kadar bu işlemi yapalım.
Üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe bağlı susam ve çörek otu serpip öncelikle fırını 100 dereceye ayarlayalım açmaları koyup fırında 8-10 dakika arası tepside mayalansın.
Sonra fırını 180 dereceye ayarlayıp 20-25 dakika arası kontrollü pişirelim. Çünkü fırından fırına pişme süresi değişebilir bu yüzden kendiniz pişme süresini belirleyin.
Pişen açmaları fırında çıkarıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra afiyetle sağlıkla tüketebilirsiniz.Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bi sonraki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın
Gerçek Pastane Açması (Hamuru Mayalanmayan Yüzde Yüz Orjinal Tam Ölçülü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Pastane simidi kaç derecede pişer? Pastane simidi pişirme derecesi nasıl ayarlanır? Pastane simidi pişirme sıcaklığı nasıl kontrol edilir? Pastane simidi nasıl mükemmel bir şekilde pişirilir? Pastane simidi pişirme süresi ne kadar olmalıdır? Pastane simidi hazırlarken nelere dikkat edilmelidir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
El Açması Sütlü Nuriye Nasıl Yapılır? Süt, un, maya, tuz ve şeker kullanarak el açması sütlü nuriye yapabilirsiniz. İlk olarak, unu yoğurma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın. Maya, süt, şeker ve tuzu ortasına ekleyip karıştırın. Hamurun kabarması için dinlenmeye bırakın. Ardından, hamuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Pastane Usulü Yumuşak Poğaça Nasıl Yapılır? Pastane usulü poğaça tarifi için un, maya, süt, tuz, şeker gibi malzemeler kullanılır. Öncelikle un, maya, tuz ve şeker bir kapta karıştırılır. Ardından süt eklenerek yoğrulur ve hamur dinlenmeye bırakılır. Dinlenen hamur bezelere ayrılıp şekil verilir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Yoğurtlu pastane poğaçası nasıl yapılır? Yoğurt, un, tuz, kabartma tozu ve sıvı yağ kullanarak hazırlayabilirsiniz. İlk olarak yoğurdu, unu, tuzu ve kabartma tozunu karıştırın. Ardından sıvı yağı ekleyin ve yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Sonra hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
  • Soru
Yumuşak Gözleme Hamuru Nasıl Yapılır? Gözleme hamuru yapmak için un, yoğurt, su, tuz ve sıvı yağ kullanılır. Un ve yoğurdu karıştırarak hamur elde edin. Hamura su ekleyin ve iyice yoğurun. Hamurun üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru bezelere ayırın ve ince açın. Tavada yağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Üst Alt