Gercek Yayla Corbası Tarifi İcin Malzemeler
*1 cay bardağı pirinc
*5 cay bardağı su
*2 su bardağı suzme yoğurt
*1 adet yumurta
*4 su bardağı sıcak su
*1 tatlı kaşığı un
Uzeri icin
*3 tatlı kaşığı nane
*2 yemek kaşığı tereyağı
Gercek Yayla Corbası Tarifi Yapılışı Eşim yayla corbasını cok sevdiği icin bizim evde hafta da 3 gun bu corba kaynar Tarifi ilk evlendiğimiz sırada bir ahbabımız oğretmişti fakat ben yapa yapa tarifi biraz da değiştirerek muthiş lezzete ulaştım Bir akşam kendilerini yemeğe cağırıp corbayı yatırdığımda ise kendisininden bile daha guzel olduğunu ve nasıl yaptığımı sordu bende tum sırlarımı once onunla şimdi de sizlerle paylaşacağım o halde buyurun tarife
1
*Oncelikle tenceremize yıkadığımız pirincleri ve 5 cay bardağı suyu alıp pirincler yumuşayana kadar pişiriyoruz
*Burada pirincsin cinsine gore su miktarı arttırılabilir
*Pirincler yumuşadıktan sonra derin bir kapta suzme yoğurt, yumurta ve unumuzu cırpıyoruz yoğurdu cırparken az bir su ile acabiliriz
*İyice cırptıktan sonra uzerine kaynamış suyumuzu ilave ediyoruz Bu esna da bir taraftan karıştırmaya devam ediyoruz ki yoğurdumuz kesilip yumurtalar pişmesin kapta ki karışımı yine karıştırarak tencere de ki kaynayan pirinclerin uzerine dokup bir taşım kaynatıyoruz
*Tava ya tereyağını alıp kopuren kadar kızdırıyoruz
*Kopurdukten sonra nanemizi ekleyip kavuruyor corbamız ile buluşturuyoruz
*Burada onemli bir nokta var o da tuzu corbanın ilk sıcağı gecmeden tuzumuzu atarsak corbamız kesilir Bu tarife uyduğunuz takdirde corba cok lezzetli olacak beğenmeyen kalmayacaktır Afiyet olsun ☺
*1 cay bardağı pirinc
*5 cay bardağı su
*2 su bardağı suzme yoğurt
*1 adet yumurta
*4 su bardağı sıcak su
*1 tatlı kaşığı un
Uzeri icin
*3 tatlı kaşığı nane
*2 yemek kaşığı tereyağı
Gercek Yayla Corbası Tarifi Yapılışı Eşim yayla corbasını cok sevdiği icin bizim evde hafta da 3 gun bu corba kaynar Tarifi ilk evlendiğimiz sırada bir ahbabımız oğretmişti fakat ben yapa yapa tarifi biraz da değiştirerek muthiş lezzete ulaştım Bir akşam kendilerini yemeğe cağırıp corbayı yatırdığımda ise kendisininden bile daha guzel olduğunu ve nasıl yaptığımı sordu bende tum sırlarımı once onunla şimdi de sizlerle paylaşacağım o halde buyurun tarife
1
*Oncelikle tenceremize yıkadığımız pirincleri ve 5 cay bardağı suyu alıp pirincler yumuşayana kadar pişiriyoruz
*Burada pirincsin cinsine gore su miktarı arttırılabilir
*Pirincler yumuşadıktan sonra derin bir kapta suzme yoğurt, yumurta ve unumuzu cırpıyoruz yoğurdu cırparken az bir su ile acabiliriz
*İyice cırptıktan sonra uzerine kaynamış suyumuzu ilave ediyoruz Bu esna da bir taraftan karıştırmaya devam ediyoruz ki yoğurdumuz kesilip yumurtalar pişmesin kapta ki karışımı yine karıştırarak tencere de ki kaynayan pirinclerin uzerine dokup bir taşım kaynatıyoruz
*Tava ya tereyağını alıp kopuren kadar kızdırıyoruz
*Kopurdukten sonra nanemizi ekleyip kavuruyor corbamız ile buluşturuyoruz
*Burada onemli bir nokta var o da tuzu corbanın ilk sıcağı gecmeden tuzumuzu atarsak corbamız kesilir Bu tarife uyduğunuz takdirde corba cok lezzetli olacak beğenmeyen kalmayacaktır Afiyet olsun ☺