Gevrek Börek Tadında Dere Otlu (Krep) Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı süt
1 kahve fincanı su
2 adet yumurta
1 tutam dereotu
1 çay kaşığı tuz tepeli
4 yemek kaşığı zirveli un dikkatli ekleyelim
Krepleri pişirmek için
1 çay bardağın yarısı sıvı yağ
Gevrek Börek Tadında Dere Otlu (Krep) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ve dereotu hariç tüm materyalleri derin bir kabın içerisine alıp karıştıralım.
Unu dikkatli ekleyerek akışkan bir hamur yapıyoruz.
Daha sonra ince kıydığımız dereotunu ek edip tekrar karıştıralım.
Tavayı ocağa alalım ve ısıtalım ocağı orta ayara alalım.
Tavaya fırçayla sıvı yağ sürüp 1 kepçe dolusu krep hamurundan koyup yayalım.
Krep biraz pembeleşince çevirelim öbür tarafı da kızarınca ocaktan alalım.
Hepsini birebir formda yapıp bitirelim üzerine pak bir mutfak bezi örterek 5 dakika bekletelim ve servis yapalım. Afiyet olsun.
Gevrek Börek Tadında Dere Otlu (Krep) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı süt
1 kahve fincanı su
2 adet yumurta
1 tutam dereotu
1 çay kaşığı tuz tepeli
4 yemek kaşığı zirveli un dikkatli ekleyelim
Krepleri pişirmek için
1 çay bardağın yarısı sıvı yağ
Gevrek Börek Tadında Dere Otlu (Krep) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ve dereotu hariç tüm materyalleri derin bir kabın içerisine alıp karıştıralım.
Unu dikkatli ekleyerek akışkan bir hamur yapıyoruz.
Daha sonra ince kıydığımız dereotunu ek edip tekrar karıştıralım.
Tavayı ocağa alalım ve ısıtalım ocağı orta ayara alalım.
Tavaya fırçayla sıvı yağ sürüp 1 kepçe dolusu krep hamurundan koyup yayalım.
Krep biraz pembeleşince çevirelim öbür tarafı da kızarınca ocaktan alalım.
Hepsini birebir formda yapıp bitirelim üzerine pak bir mutfak bezi örterek 5 dakika bekletelim ve servis yapalım. Afiyet olsun.
Gevrek Börek Tadında Dere Otlu (Krep) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı