Son konular

Gevrek Kurabiye Tadında (Peynir Helvası) Erzurum

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Gevrek Kurabiye Tadında (Peynir Helvası) Erzurum Tarifi İçin Malzemeler
2.5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tepeli tereyağ
120 gram çeçil peyniri
1 çay kaşığı tuz

Gevrek Kurabiye Tadında (Peynir Helvası) Erzurum Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Helvaya başlamadan önce peyniri güzelce didelim ve tel tel ayıralım.
Tavaya sıvı yağ ve tereyağını alalım orta ateşte eritelim.
Daha sonra unu dikkatli ekleyerek yağa yedirelim ve karıştırarak kavuralım.
Kavrulup rengi altın rengini alınca tuzunu atıp karıştırıp ocaktan alalım.
Helvanın ilk sıcaklığı çıkınca peyniri ilave edip una yedirelim.
Kare bir borcama yada kalıba bastırarak şekil verelim ve kenara soğumaya bırakalım.
Kalıp alıp şekillenen helvayı meyve suyu yada çayla ikram edebilirsiniz afiyet olsun.
Noteyniriniz tuzlu ise helvaya tuz atmayın.

Gevrek Kurabiye Tadında (Peynir Helvası) Erzurum Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt