Glazürlü Kadife Kek Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
Yarım tatlı kaşığı besin boyası
Yarım çay bardağı kuru üzüm
2 -3 su bardağı un ( ölçülü gidin )
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Glazür için
1 büyük limon suyu
Limon kabuğu rendesi
Aldığı kadar pudra şekeri
Glazürlü Kadife Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kek harcı yapana kadar üzümlerin üzerine un döküp sallayalım ki kekin içine girdiklerinde tabana çökmesinler.
Yumurtaları güzelce şeker ile çırpalım.
Renkleri açılıp köpüren yumurtalara vanilya ve besin boyasını ekleyelim.
Sıvıyağ ekleyip karıştıralım.
Yoğurt ekleyelim.
Un ve kabartma tozunu ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra unlanmış üzümleri ekleyelim.
Üzümleri ekledikten sonra karıştıralım ve çokça yağlanmış kalıba dökelim.
180 derece fırında içini güzelce çekene kadar pişirelim.
Bu sırada glazürü yapalım. 1 limon suyu yarım limon rendesini ve pudra şekerini karıştırıp kıvam aldıralım. Ne çok katı ne de çok cıvık olmamalı.
Kek soğuyup kalıptan çıktıktan sonra üzerine glazürü gezdirip servis edelim. Deneyenlere afiyet şifa olsun
Glazürlü Kadife Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
Yarım tatlı kaşığı besin boyası
Yarım çay bardağı kuru üzüm
2 -3 su bardağı un ( ölçülü gidin )
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Glazür için
1 büyük limon suyu
Limon kabuğu rendesi
Aldığı kadar pudra şekeri
Glazürlü Kadife Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kek harcı yapana kadar üzümlerin üzerine un döküp sallayalım ki kekin içine girdiklerinde tabana çökmesinler.
Yumurtaları güzelce şeker ile çırpalım.
Renkleri açılıp köpüren yumurtalara vanilya ve besin boyasını ekleyelim.
Sıvıyağ ekleyip karıştıralım.
Yoğurt ekleyelim.
Un ve kabartma tozunu ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra unlanmış üzümleri ekleyelim.
Üzümleri ekledikten sonra karıştıralım ve çokça yağlanmış kalıba dökelim.
180 derece fırında içini güzelce çekene kadar pişirelim.
Bu sırada glazürü yapalım. 1 limon suyu yarım limon rendesini ve pudra şekerini karıştırıp kıvam aldıralım. Ne çok katı ne de çok cıvık olmamalı.
Kek soğuyup kalıptan çıktıktan sonra üzerine glazürü gezdirip servis edelim. Deneyenlere afiyet şifa olsun
Glazürlü Kadife Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı