Glutensiz Bebe Bisküvisi Tarifi İçin Malzemeler
1 adet yumurta sarısı
4 yemek kaşığı dolu dolu tuzsuz tereyağ
3 yemek kaşığı doğal zeytinyağ
Yarım çay bardağı glutensiz pirinç unu
2 yemek kaşığı glutensiz mısır irmiği
Yarım çay bardağı keçi yoğurdu
8 buzdolabı kalıbında peyniraltı suyu (8 küp poşet buz kabı)
2.5 küçük su bardağı glutensiz yulaf unu
Not: benim çay bardaklarım biraz büyük gözönünde bulundurmanızı tavsiye ederim.
Glutensiz Bebe Bisküvisi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bir kapta tereyağ,zeytinyağ ve yumurtayı karışıyoruz. Güzelce tereyağını eritiyoruz.
Karışıma mısır irmiğini, keçi yoğurdunu peynir altı suyunu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Son olarak elenmiş pirinç unu ve yulaf ununu da ekleyip yapışmayan hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
4 ince uzun hamur elde edip bir spatula (ya da merdane ile de olur) yardımıyla hamurların üzerine bastırıp biraz yayıyoruz.
İstediğiniz büyüklükte kesip altına yağlı kağıt serilen fırın tepsisine diziyoruz.
Çatal yardımıyla üzerine şekil veriyoruz.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 50-55 dk pişiriyoruz.
Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp biraz soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra rondodan geçirip kavanozluyoruz.Ben 26 adet çıkarttım sizin de hamuru kesmenize göre değişkenlik gösterebilir.
Bebişlere afiyet olsun.
Not: ben yaptığım kurabiyelere meyve koymuyorum. Çünkü her zaman tatlı vermiyorum çocuğuma. Yediği yiyeceğin tatlı olmasını istersem yiyeceklerine pekmez ya da meyve katıyorum. Kurabiyeyi daha çok kıvam vermesi,çeşit olması ve doyurması için kullanıyorum. Benim oğlum severek tüketiyor bu kurabiyeyi. Sizin benden daha güzel şekil vereceğinize eminim
Glutensiz Bebe Bisküvisi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yumurta sarısı
4 yemek kaşığı dolu dolu tuzsuz tereyağ
3 yemek kaşığı doğal zeytinyağ
Yarım çay bardağı glutensiz pirinç unu
2 yemek kaşığı glutensiz mısır irmiği
Yarım çay bardağı keçi yoğurdu
8 buzdolabı kalıbında peyniraltı suyu (8 küp poşet buz kabı)
2.5 küçük su bardağı glutensiz yulaf unu
Not: benim çay bardaklarım biraz büyük gözönünde bulundurmanızı tavsiye ederim.
Glutensiz Bebe Bisküvisi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bir kapta tereyağ,zeytinyağ ve yumurtayı karışıyoruz. Güzelce tereyağını eritiyoruz.
Karışıma mısır irmiğini, keçi yoğurdunu peynir altı suyunu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Son olarak elenmiş pirinç unu ve yulaf ununu da ekleyip yapışmayan hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
4 ince uzun hamur elde edip bir spatula (ya da merdane ile de olur) yardımıyla hamurların üzerine bastırıp biraz yayıyoruz.
İstediğiniz büyüklükte kesip altına yağlı kağıt serilen fırın tepsisine diziyoruz.
Çatal yardımıyla üzerine şekil veriyoruz.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 50-55 dk pişiriyoruz.
Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp biraz soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra rondodan geçirip kavanozluyoruz.Ben 26 adet çıkarttım sizin de hamuru kesmenize göre değişkenlik gösterebilir.
Bebişlere afiyet olsun.
Not: ben yaptığım kurabiyelere meyve koymuyorum. Çünkü her zaman tatlı vermiyorum çocuğuma. Yediği yiyeceğin tatlı olmasını istersem yiyeceklerine pekmez ya da meyve katıyorum. Kurabiyeyi daha çok kıvam vermesi,çeşit olması ve doyurması için kullanıyorum. Benim oğlum severek tüketiyor bu kurabiyeyi. Sizin benden daha güzel şekil vereceğinize eminim
Glutensiz Bebe Bisküvisi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı