Glutensiz Doyurucu Pirinç Unlu Ve Mısır İrmikli Muhallebi

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Glutensiz Doyurucu Pirinç Unlu Ve Mısır İrmikli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı glutensiz pirinç unu
1 çay kaşığı glutensiz mısır irmiği
1 dilim elma (Cam rendede rendelenmiş)
1 dilim armut (Cam rendede rendelenmiş)
1 küçük boy muz (çatalla ezilmiş)
2 çay kaşığı bebe bisküvisi (Ev yapımı ve rondodan geçirilmiş)
Not: benim çay kaşıklarım ve çay bardaklarım büyük onu gözönünde bulundurun.


Glutensiz Doyurucu Pirinç Unlu Ve Mısır İrmikli Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle en küçük ocakta su, glutensiz pirinç unu ve glutensiz mısır irmiğimizi kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
Pişen pirinç unlu irmiğimizi ocaktan alıyoruz; cam rendede rendelenmiş elma, armut ve çatalla ezilmiş muzu ekleyip karıştırıyoruz.
Son olarak rondodan geçirilen ve ev yapımı olan bebe bisküvisini de karışıma ekliyoruz.
Kaynatılan pirinç unu ve mısır irmiği ne çok katı ne çok sıvık olacaktır. Kaynayınca biraz daha kaynatıp altını kapatalım içine konulan malzeme ile birlikte kıvamı gelecek.
Muhallebi biraz pütürlü oluyor. Pütürlü olsun istemezseniz rondodan geçirebilirsiniz.İsterseniz pekmez de kullanabilirsiniz. Ben içinde çok sayıda meyve olduğu için kullanmadım. Oğlum çok severek yiyor. Bebislerinize afiyet olsun
Glutensiz Doyurucu Pirinç Unlu Ve Mısır İrmikli Muhallebi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt