Glutensiz Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Keki İçin;
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı mısır irmiği
1 su bardağı glutensiz un
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı mavi haşhaş
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Şerbet İçin;
2.5 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
2-3 damla limon
Krema İçin;
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Glutensiz Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tatlının şerbeti hazırlanır. 2. 5 su bardağı suyun içerisine şeker konarak karıştırılır ve ocağın altı açılır.
Şeker eridikten sonra 2-3 damla limon suyu ek edilerek 5 dk kaynatılır. Şerbetimiz soğuması için dolaba alınır.
1 paket krem şanti 1 bardak su ile çırpılarak dolaba kaldırılır.
4 yumurta ve 1 su bardağı şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
1 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ ek edilir ve karıştırılır.
Akabinde un,irmik, haşhaş, kabartma tozu ve vanilya eklenerek karıştırılır.
Tereyağ ile yağlanmış 28×28 ebatında borcama dökülür.
170 derecede evvelce ısıtılmış fırında 20 dk 170 derecede. 10 dk 160 derecede ve 5 dk 150 derecede denetimli halde pişirilir.
Pişen kek üzerinde kürdan yardımıyla delikler açılarak soğuyan şerbet üzerine dökülür.
Uygunca soğuyan kek üzerine ince bir biçimde krem şanti sürülür. Dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun.
Glutensiz Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Keki İçin;
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı mısır irmiği
1 su bardağı glutensiz un
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı mavi haşhaş
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Şerbet İçin;
2.5 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
2-3 damla limon
Krema İçin;
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Glutensiz Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tatlının şerbeti hazırlanır. 2. 5 su bardağı suyun içerisine şeker konarak karıştırılır ve ocağın altı açılır.
Şeker eridikten sonra 2-3 damla limon suyu ek edilerek 5 dk kaynatılır. Şerbetimiz soğuması için dolaba alınır.
1 paket krem şanti 1 bardak su ile çırpılarak dolaba kaldırılır.
4 yumurta ve 1 su bardağı şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
1 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ ek edilir ve karıştırılır.
Akabinde un,irmik, haşhaş, kabartma tozu ve vanilya eklenerek karıştırılır.
Tereyağ ile yağlanmış 28×28 ebatında borcama dökülür.
170 derecede evvelce ısıtılmış fırında 20 dk 170 derecede. 10 dk 160 derecede ve 5 dk 150 derecede denetimli halde pişirilir.
Pişen kek üzerinde kürdan yardımıyla delikler açılarak soğuyan şerbet üzerine dökülür.
Uygunca soğuyan kek üzerine ince bir biçimde krem şanti sürülür. Dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun.
Glutensiz Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı