Glutensiz Islak Hamburger Tanımı İçin Materyaller
İhe glutensiz halk ekmek bulabilirseniz glutensiz hamburger ekmeği
Köftesi için;
100 gram kıyma
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tuz
Sosu için;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
5 kaşık konserve domates olağan domatesse 3 tane orta uzunluk rendeli kâfi
1 diş orta uzunluk sarımsak
Glutensiz Islak Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kıymanıza tuz, karabiberi ekleyip yoğurun ve köfte ebatında getirin 2 tane.
Zeytinyağında kızartın ve kenara alın .
Kızaran yağın içine domates rendesi ,salça ve sarımsağı dövüp atın ve güzelce pişirin.
Bu ortada ekmekleri ortadan ikiye bölüp altına su konmuş tencerenin üzerine koyun.
Üzerini kapatın pişireceğiz buharda.
Ekmekleri yapmış olduğunuz sosa batırıp süzeğe dizin.
Ortasına köfteleri koyun üzerindeki ekmeğide tıpkı sosa batırıp artanını ekmeğin üzerine dökebilirsiniz.
Sonra altını ocağın acın ve buharda ağzı kapalı 10 dk pişirin.
Çok harlı olmasın ocak sulu sulu olur ekmekler tıkır tıkır pişsin.
Yanına istediğiniz garnitürü hazırlayabilirsiniz o sizin isteğinize kalmış. Afiyet olsun.
Glutensiz Islak Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
İhe glutensiz halk ekmek bulabilirseniz glutensiz hamburger ekmeği
Köftesi için;
100 gram kıyma
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tuz
Sosu için;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
5 kaşık konserve domates olağan domatesse 3 tane orta uzunluk rendeli kâfi
1 diş orta uzunluk sarımsak
Glutensiz Islak Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kıymanıza tuz, karabiberi ekleyip yoğurun ve köfte ebatında getirin 2 tane.
Zeytinyağında kızartın ve kenara alın .
Kızaran yağın içine domates rendesi ,salça ve sarımsağı dövüp atın ve güzelce pişirin.
Bu ortada ekmekleri ortadan ikiye bölüp altına su konmuş tencerenin üzerine koyun.
Üzerini kapatın pişireceğiz buharda.
Ekmekleri yapmış olduğunuz sosa batırıp süzeğe dizin.
Ortasına köfteleri koyun üzerindeki ekmeğide tıpkı sosa batırıp artanını ekmeğin üzerine dökebilirsiniz.
Sonra altını ocağın acın ve buharda ağzı kapalı 10 dk pişirin.
Çok harlı olmasın ocak sulu sulu olur ekmekler tıkır tıkır pişsin.
Yanına istediğiniz garnitürü hazırlayabilirsiniz o sizin isteğinize kalmış. Afiyet olsun.
Glutensiz Islak Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı