Son konular

Glutensiz Kandil Simidi

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Glutensiz Kandil Simidi Tanımı İçin Materyaller
1 yumurta(sarısı içine, beyazı üstüne)
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 (yarım) çay bardağı doğal sirke(elma, üzüm şayet mesken üretimi sirke yoksa limon+ hazır sirke karıştırıyoruz)
1/2 (yarım) çay bardağı su
1/2 (yarım) çay bardağı tahin
1 çay kaşığı karbonat(sirkeyle aktifleştiriyoruz.)
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı kaya tuzu
Aldığı kadar un(ben karabuğday, kinoa ve glutensiz un karıştırdım.)
Üzeri için:
Susam, çörekotu

Glutensiz Kandil Simidi Tanımı Yapılışı

Hepsini karıştırıyoruz ve simit hali veriyoruz.
Evvel yumurta akına sonra susam çörekotu karışımına batırıyoruz.
Evvelce ısıtılmış 160 derece fırında pişiriyoruz(derece fırına nazaran değişiklik gösterebilir. ).
hamur kesinlikle yumuşak olmalı !.
 

Similar threads

  • Soru
Kandil Simidi Ağızda Dağılan Tanımı İçin Malzemeler 200 gram margarin yada tereyağ 2 yumurta 2 akı susamlı için ayrılıcak Sarının bir tanesi içine 1 tanesi üzerine 2 çay kaşığı hamur kabartma tozu 2 yemek kaşığı sirke 2 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı sıvı yağ 2 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağı Yarım çay bardağı sıvı yağ 3 su bardağı un 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı sirke elma kullandım ben 1 tane yumurtanın sarısı 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı mahlep Üzeri için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Kıyır Kıyır Enfes Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler 125 gr margarin Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta sarısı 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz 3 su bardağı un Üzeri için 1 yumurta akı 1 yumurta sarısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler 125 gram oda ısısında tereyağ Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı şeker 2 çorba kaşığı sirke 2 yumurta (Birinin sarısı dışına) 3.5 su bardak (Aşağı üst olabilir) 1 tatlı kaşığı mahlep 1 çay kaşığı tuz Susam Çörekotu Kandil Simidi Tanımı Yapılışı Tüm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Kandil Simidi Tanımı İçin Materyaller 250 gram tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yumurta sarısı (akı üzerine) 2 yemek kaşığı sirke 1 çay bardağı su (ılık) 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı mahlep 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un Üzeri için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt