Glutensiz Kandil Simidi Tanımı İçin Materyaller
1 yumurta(sarısı içine, beyazı üstüne)
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 (yarım) çay bardağı doğal sirke(elma, üzüm şayet mesken üretimi sirke yoksa limon+ hazır sirke karıştırıyoruz)
1/2 (yarım) çay bardağı su
1/2 (yarım) çay bardağı tahin
1 çay kaşığı karbonat(sirkeyle aktifleştiriyoruz.)
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı kaya tuzu
Aldığı kadar un(ben karabuğday, kinoa ve glutensiz un karıştırdım.)
Üzeri için:
Susam, çörekotu
Glutensiz Kandil Simidi Tanımı Yapılışı
Hepsini karıştırıyoruz ve simit hali veriyoruz.
Evvel yumurta akına sonra susam çörekotu karışımına batırıyoruz.
Evvelce ısıtılmış 160 derece fırında pişiriyoruz(derece fırına nazaran değişiklik gösterebilir. ).
hamur kesinlikle yumuşak olmalı !.
1 yumurta(sarısı içine, beyazı üstüne)
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 (yarım) çay bardağı doğal sirke(elma, üzüm şayet mesken üretimi sirke yoksa limon+ hazır sirke karıştırıyoruz)
1/2 (yarım) çay bardağı su
1/2 (yarım) çay bardağı tahin
1 çay kaşığı karbonat(sirkeyle aktifleştiriyoruz.)
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı kaya tuzu
Aldığı kadar un(ben karabuğday, kinoa ve glutensiz un karıştırdım.)
Üzeri için:
Susam, çörekotu
Glutensiz Kandil Simidi Tanımı Yapılışı
Hepsini karıştırıyoruz ve simit hali veriyoruz.
Evvel yumurta akına sonra susam çörekotu karışımına batırıyoruz.
Evvelce ısıtılmış 160 derece fırında pişiriyoruz(derece fırına nazaran değişiklik gösterebilir. ).
hamur kesinlikle yumuşak olmalı !.