Gofret Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
1 paket margarin ya da tereyağı(250 gr)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı sirke üzüm sirkesi kullandım
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 çay bardağı fındık,yada ceviz
Alabildiği kadar un
Üzeri için
2 paket çikolata bitter yada sütlü
Yarım paket beyaz çikolata
Gofret Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bir buçuk su bardağı unumuzu tavamıza alarak hafif renk değiştirene dek kavuralım.
Hafif kokusu çıkmaya başladığında bir çay bardağı rondodan çektiğimiz fındığımızı ya da cevizimizi ekleyerek 1-2 dakika daha kavurup altını kapatalım.
Bir tepsiye alarak soğumaya bırakalım başka gereçlerimizi yoğurma kabımıza alarak karıştıralım mikserle de çırpabilirsiniz.
Daha sonra üzerine kavurduğumuz un karışımını ekleyelim.
Üzerine un eklemeye devam ederek kulak göğsü yumuşaklığında hoş bir hamur elde edelim.
Üç kesime bölüp,her parçayı iki yağlı kağıt ortasında ne ince ne kalın olmayacak halde açıp, dilediğimiz halde kalıplarla hal çıkararak tepsimize alalım.
Önceden ısıtılmış 160 derecede pişirelim. Büsbütün soğuduktan sonra istediğiniz formda süsleyin.
Gofret Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket margarin ya da tereyağı(250 gr)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı sirke üzüm sirkesi kullandım
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 çay bardağı fındık,yada ceviz
Alabildiği kadar un
Üzeri için
2 paket çikolata bitter yada sütlü
Yarım paket beyaz çikolata
Gofret Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bir buçuk su bardağı unumuzu tavamıza alarak hafif renk değiştirene dek kavuralım.
Hafif kokusu çıkmaya başladığında bir çay bardağı rondodan çektiğimiz fındığımızı ya da cevizimizi ekleyerek 1-2 dakika daha kavurup altını kapatalım.
Bir tepsiye alarak soğumaya bırakalım başka gereçlerimizi yoğurma kabımıza alarak karıştıralım mikserle de çırpabilirsiniz.
Daha sonra üzerine kavurduğumuz un karışımını ekleyelim.
Üzerine un eklemeye devam ederek kulak göğsü yumuşaklığında hoş bir hamur elde edelim.
Üç kesime bölüp,her parçayı iki yağlı kağıt ortasında ne ince ne kalın olmayacak halde açıp, dilediğimiz halde kalıplarla hal çıkararak tepsimize alalım.
Önceden ısıtılmış 160 derecede pişirelim. Büsbütün soğuduktan sonra istediğiniz formda süsleyin.
Gofret Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı