Manzarası Şahane Elmas Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
250 gram oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet yumurta
2.5 yemek kaşığı kakao
3.5 su bardağı un
Üzerine bulamak için
Yarım kase toz şeker
Üzerine sürmek için
Kahvaltılık çikolata
İmajı Şahane Elmas Kurabiye Tanımı Yapılışı
Margarin ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştıralım.
Kakao, vanilya, kabartma tozu ve yumurtayı ekleyip karıştıralım.
Unumuzu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparalım ve yuvarlayalım.
Kurabiyelerimizin her tarafını tozşekere bulayıp tepsiye dizelim. Tam ortalarına parmağınızla bastırıp çukur oluşturalım.
Evvelce işittiğimiz 180 derecelik fırında denetim ederek pişirelim.
Not: pişireme mühletine bakmadım. Denetim ederek pişirdim.
250 gram oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet yumurta
2.5 yemek kaşığı kakao
3.5 su bardağı un
Üzerine bulamak için
Yarım kase toz şeker
Üzerine sürmek için
Kahvaltılık çikolata
İmajı Şahane Elmas Kurabiye Tanımı Yapılışı
Margarin ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştıralım.
Kakao, vanilya, kabartma tozu ve yumurtayı ekleyip karıştıralım.
Unumuzu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparalım ve yuvarlayalım.
Kurabiyelerimizin her tarafını tozşekere bulayıp tepsiye dizelim. Tam ortalarına parmağınızla bastırıp çukur oluşturalım.
Evvelce işittiğimiz 180 derecelik fırında denetim ederek pişirelim.
Not: pişireme mühletine bakmadım. Denetim ederek pişirdim.