Gözleme (Sac Böreği) Tanımı İçin Gereçler
4 su bardağı un
2 su bardağı su
1, 5 tatlı kaşığı tuz
İç harcı;
2 adet kuru soğan
Yarım kilo ıspanak
1 tatlı kaşığı tuz
İsteğe bağlı baharatlar
Gözleme (Sac Böreği) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
İç harcı için soğanları yağda kavuruyoruz.
Ispanaklarımızı doğrayıp soğanların üzerine atıp sulanmasına müsaade vermeden çok az kavuruyoruz .
Baharatlarını da ekleyip ocaktan alıyoruz.
Un ,su ,tuz isle ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
Bezeler yapıyoruz ,benim 10 adet bezem çıktı küçüklüğünü büyüklüğünü kendiniz ayarlanabilirsiniz .
Bezeleri dinlendirmenize gerek yok.
Servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz iç harcımızı yerleştirelim, d formu verip kapatalım.
Evvelce ısıttığımız tavada artlı önlü pişirelim
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
4 su bardağı un
2 su bardağı su
1, 5 tatlı kaşığı tuz
İç harcı;
2 adet kuru soğan
Yarım kilo ıspanak
1 tatlı kaşığı tuz
İsteğe bağlı baharatlar
Gözleme (Sac Böreği) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
İç harcı için soğanları yağda kavuruyoruz.
Ispanaklarımızı doğrayıp soğanların üzerine atıp sulanmasına müsaade vermeden çok az kavuruyoruz .
Baharatlarını da ekleyip ocaktan alıyoruz.
Un ,su ,tuz isle ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
Bezeler yapıyoruz ,benim 10 adet bezem çıktı küçüklüğünü büyüklüğünü kendiniz ayarlanabilirsiniz .
Bezeleri dinlendirmenize gerek yok.
Servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz iç harcımızı yerleştirelim, d formu verip kapatalım.
Evvelce ısıttığımız tavada artlı önlü pişirelim
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun