Gözleme Tavasında Bazlama

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Gözleme Tavasında Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
2 kilo un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı ılık süt
3 su bardağı ılık su
1 tane instant maya
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz

Gözleme Tavasında Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yağ ve su hariç bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Hamuru yoğurmaya başlıyoruz.
Suyu kontrollü bir şekilde azar azar hamuru yoğurarak ilave ediyoruz.
Hamuru ne kadar çok yoğurursak bazlama o kadar güzel olur. Son olarak yağı hamurun alt kısmına döküp hamuru toparlıyoruz ve üzerini örtüp mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamur bezelere bölelim. Ben portakal büyüklüğünde yaptım siz küçük de yapabilirsiniz.
Yaptığımız bezeleri tekrar dinlendirelim. Sonra istediğimiz kalınlıkta açalım.
Açtığımız bezleri tekrar dinlendirelim. Dinlenen bezeleri gözleme yada herhangi bir tavada olabilir. Pişirelim, pişirirken sık sık çevirelim. Afiyet olsun.
Gözleme Tavasında Bazlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Velibah (Yöresel Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler Patates topları için: 3-4 adet orta uzunluk patates 1 yemek kaşığı tereyağı 1,5 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı pulbiber 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri Hamuru için: 1 su bardağı ılık süt (bardak ölçüsü 200 ml.) 1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Yumuşacık Çok Pratik Nefis Bazlama Tanımı İçin Malzemeler 1,5 su bardağı ılıtılmış süt (toplamda 330 ml) 1,5 su bardağı ılıtılmış su (toplamda 330 ml) 1 adet yaş maya (yada yerine 1 paket instant maya) 1 silme yemek kaşığı şeker 2 tatlı kaşığı tuz 6 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ (en son...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Bazlama (Tam Tarif) Tanımı İçin Gereçler 4 su bardağı ılık su Yarım paket instant maya 6, 5-7 su bardağı un 1 çay kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Bazlama (Tam Tarif) Tanımı Yapılışı Öncelikle mayayı şekeri ve ılık suyu bir kaba alalım. Biraz bu halde mayanın etkin olmasını bekleyelim daha...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Tirit Tanımı İçin Materyaller 1 kilo kemikli et Kuru şebit (Yufka ) Sebit İçin 1 kg un 1 küçük yaş maya Göz kararı su 1 tutam tuz Tirit Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Birinci evvel kemikli eti düdüklüye koyalım. Kemiklerin üzerine geçecek kadar şu ek edelim. Eti kemiğinden ayrılacak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Mayalı Patatesli Bazlama Gözleme Tanımı İçin Malzemeler İçine koyulacak patates topu için: 5 adet orta boya patates Yarım demet maydanoz 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı tuz 4 yemek kaşığı zeytinyağı Hamur için 1 çay bardağı süt 1 su bardağı su 4-4,5 su bardağı un 1 yemek kaşığı şeker 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
Üst Alt