Gözleme Tavasında Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
2 kilo un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı ılık süt
3 su bardağı ılık su
1 tane instant maya
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Gözleme Tavasında Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yağ ve su hariç bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Hamuru yoğurmaya başlıyoruz.
Suyu kontrollü bir şekilde azar azar hamuru yoğurarak ilave ediyoruz.
Hamuru ne kadar çok yoğurursak bazlama o kadar güzel olur. Son olarak yağı hamurun alt kısmına döküp hamuru toparlıyoruz ve üzerini örtüp mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamur bezelere bölelim. Ben portakal büyüklüğünde yaptım siz küçük de yapabilirsiniz.
Yaptığımız bezeleri tekrar dinlendirelim. Sonra istediğimiz kalınlıkta açalım.
Açtığımız bezleri tekrar dinlendirelim. Dinlenen bezeleri gözleme yada herhangi bir tavada olabilir. Pişirelim, pişirirken sık sık çevirelim. Afiyet olsun.
Gözleme Tavasında Bazlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 kilo un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı ılık süt
3 su bardağı ılık su
1 tane instant maya
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Gözleme Tavasında Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yağ ve su hariç bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Hamuru yoğurmaya başlıyoruz.
Suyu kontrollü bir şekilde azar azar hamuru yoğurarak ilave ediyoruz.
Hamuru ne kadar çok yoğurursak bazlama o kadar güzel olur. Son olarak yağı hamurun alt kısmına döküp hamuru toparlıyoruz ve üzerini örtüp mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamur bezelere bölelim. Ben portakal büyüklüğünde yaptım siz küçük de yapabilirsiniz.
Yaptığımız bezeleri tekrar dinlendirelim. Sonra istediğimiz kalınlıkta açalım.
Açtığımız bezleri tekrar dinlendirelim. Dinlenen bezeleri gözleme yada herhangi bir tavada olabilir. Pişirelim, pişirirken sık sık çevirelim. Afiyet olsun.
Gözleme Tavasında Bazlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı