Gözleme Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Ilık su
İç harcı için;
1 demet pazı
1 kg pırasa
500 gram tatlı lor
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
İsteğe bağlı pul biber atılabilir
Piştikten sonra üzerine sürmek için
1 çay bardağı zeytinyağı çukur bir kaseye koyup fırça ile üzerine sürülecek
Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir kaba unu dökün ortasını açarak ılıtmış olduğumuz sütü, maya, tuz ve şekeri katıp yavaşça yoğuralım. Ilık su ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamuru 30 dakika mayalanmasını bekledikten sonra bezeler halinde bir tepsiye alalım ve üstünü bir bez ile örtelim.
Pazı ve pırasayı bol su ile yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayalım içine lor baharat ve zeytin yağ koyup güzelce karıştıralım.
Açma tahtasına bezelerimizi unlayıp oklava yardımı ile 26 cmlik tabak büyüklüğünde açalım.
İçerisine yarısı dolacak şekilde iç harçtan koyup parmaklarımızla bastırarak kapatalım.
Ocakta ısıttığımız teflon tavamızda alt üst çevirerek pişirip tabağa alıp üzerini güzelce fırça ile yağlayalım. Oldukça basit ve çok lezzetli bir tarif. Çocuklarınız çok beğenecek. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Gözleme Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Ilık su
İç harcı için;
1 demet pazı
1 kg pırasa
500 gram tatlı lor
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
İsteğe bağlı pul biber atılabilir
Piştikten sonra üzerine sürmek için
1 çay bardağı zeytinyağı çukur bir kaseye koyup fırça ile üzerine sürülecek
Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir kaba unu dökün ortasını açarak ılıtmış olduğumuz sütü, maya, tuz ve şekeri katıp yavaşça yoğuralım. Ilık su ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamuru 30 dakika mayalanmasını bekledikten sonra bezeler halinde bir tepsiye alalım ve üstünü bir bez ile örtelim.
Pazı ve pırasayı bol su ile yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayalım içine lor baharat ve zeytin yağ koyup güzelce karıştıralım.
Açma tahtasına bezelerimizi unlayıp oklava yardımı ile 26 cmlik tabak büyüklüğünde açalım.
İçerisine yarısı dolacak şekilde iç harçtan koyup parmaklarımızla bastırarak kapatalım.
Ocakta ısıttığımız teflon tavamızda alt üst çevirerek pişirip tabağa alıp üzerini güzelce fırça ile yağlayalım. Oldukça basit ve çok lezzetli bir tarif. Çocuklarınız çok beğenecek. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Gözleme Tarifi Fotoğraflı Yapılışı