SoruCevap
Yeni Üye
Gripsavar Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
8 adet tavuk baget
2 adet patates
2 adet havuç
7/8 afet arpacık soğan(ya da bir baş kuru soğan)
3 yemek kaşığı sıvı yağı
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber
Zerdeçal
7 bardak su
Terbiyesi için;
1 kaşık un
Yarım limon suyu
Gripsavar Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bagetlerin derilerini çıkarın ve üzeri geçene kadar su ekleyin, iki defne yaprağıyla birlikte yeterlice pişirin.
Arpacık soğanları kolay soymak için suda beş dakika bekletin ve soyun.
Tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin soğanları alın ve hafif kavurun.
Üzerine patatesler ve havuçlar ek edin, tekrar kavrulmaya devam edin.
3 dakika sonra suyu da ekleyin, tuz, pul biber ve karabiberi de ek edildikten sonra kaynamaya bırakın. Ezilmesinler dikkat edin.
Üzerine haşlanmış tavuklar eklenir. Un, limon ve su ile terbiye hazırlayın ,yemeğin sıcak suyundan alıştıra alıştıra alın ve karıştırın yavaş yavaş tencereye ekleyin.
Havuçları pişene kadar yemeğiniz ocakta kalır havuçlar piştikten sonra ocaktan alın, servis tabağına konulduktan sonra üzerine ince ince kıydığımız maydanozdan ek edin. Afiyetler.
Gripsavar Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
8 adet tavuk baget
2 adet patates
2 adet havuç
7/8 afet arpacık soğan(ya da bir baş kuru soğan)
3 yemek kaşığı sıvı yağı
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber
Zerdeçal
7 bardak su
Terbiyesi için;
1 kaşık un
Yarım limon suyu
Gripsavar Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bagetlerin derilerini çıkarın ve üzeri geçene kadar su ekleyin, iki defne yaprağıyla birlikte yeterlice pişirin.
Arpacık soğanları kolay soymak için suda beş dakika bekletin ve soyun.
Tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin soğanları alın ve hafif kavurun.
Üzerine patatesler ve havuçlar ek edin, tekrar kavrulmaya devam edin.
3 dakika sonra suyu da ekleyin, tuz, pul biber ve karabiberi de ek edildikten sonra kaynamaya bırakın. Ezilmesinler dikkat edin.
Üzerine haşlanmış tavuklar eklenir. Un, limon ve su ile terbiye hazırlayın ,yemeğin sıcak suyundan alıştıra alıştıra alın ve karıştırın yavaş yavaş tencereye ekleyin.
Havuçları pişene kadar yemeğiniz ocakta kalır havuçlar piştikten sonra ocaktan alın, servis tabağına konulduktan sonra üzerine ince ince kıydığımız maydanozdan ek edin. Afiyetler.
Gripsavar Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı