Son konular

Gripsavar Terbiyeli Tavuk Haşlama

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Gripsavar Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
8 adet tavuk baget
2 adet patates
2 adet havuç
7/8 afet arpacık soğan(ya da bir baş kuru soğan)
3 yemek kaşığı sıvı yağı
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber
Zerdeçal
7 bardak su
Terbiyesi için;
1 kaşık un
Yarım limon suyu

Gripsavar Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bagetlerin derilerini çıkarın ve üzeri geçene kadar su ekleyin, iki defne yaprağıyla birlikte yeterlice pişirin.
Arpacık soğanları kolay soymak için suda beş dakika bekletin ve soyun.
Tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin soğanları alın ve hafif kavurun.
Üzerine patatesler ve havuçlar ek edin, tekrar kavrulmaya devam edin.
3 dakika sonra suyu da ekleyin, tuz, pul biber ve karabiberi de ek edildikten sonra kaynamaya bırakın. Ezilmesinler dikkat edin.
Üzerine haşlanmış tavuklar eklenir. Un, limon ve su ile terbiye hazırlayın ,yemeğin sıcak suyundan alıştıra alıştıra alın ve karıştırın yavaş yavaş tencereye ekleyin.
Havuçları pişene kadar yemeğiniz ocakta kalır havuçlar piştikten sonra ocaktan alın, servis tabağına konulduktan sonra üzerine ince ince kıydığımız maydanozdan ek edin. Afiyetler.
Gripsavar Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Terbiyeli Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler 5 tane tavuk baget 4 tane patates 3 tane havuç 3 diş sarımsak 1 adet soğan Yarım çay bardağı zeytinyağı Maydanoz veya dereotu 1 tatlı kaşığı tuz İsteğe bağlı karabiber Üzerini geçecek kadar su Terbiyesi için; 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler 1 kilo but 3 adet orta uzunluk patates 3 adet havuç orta boy 7-8 adet arpacık soğan Dereotu Maydanoz 1 çay kaşığı Zerdeçal 1 yemek kaşığı tereyağ Biraz sıvı yağ Sıcak su Tuz Karabiber Terbiyesi için 1 yemek kaşığı yoğurt 1 yumurta sarısı 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Terbiyeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler 1 paket kemiksiz derisiz tavuk but (Yaklaşık 600 gram) 1 kase arpacık soğan (Yoksa iki tane küçük soğan) 4-5 diş sarımsak 2 tane patates 2 tane havuç 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 dolu yemek kaşığı tereyağı 1,5 tatlı kaşığı tuz Yarım çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
  • Soru
Tavuk Haşlama Tanımı İçin Gereçler 5-6 adet tavuk baget 3-4 adet orta uzunluk patates (ben bebe patates kullandım) 2 orta uzunluk havuç 2 orta uzunluk soğan 4-5 adet sarımsak 3 yemek kaşığı sıvı yağı (tereyağı da olabilir.) Yarım demet maydanoz Tuz, karabiber, pulbiber 6-7 bardak su Tavuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Terbiyeli Kuzu Gerdan Haşlama Tanımı İçin Malzemeler 8adet kuzu gerdan 10-15 adet arpacık soğan 4-5 adet patates 2 adet soğan Terbiye için; 1 adet limon 1 yumurta sarısı 1 kaşık un Terbiyeli Kuzu Gerdan Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Kuzu gerdanları uygunca yıkayıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
Üst Alt