gullu saray lokması,Gul Kokulu Saray Lokması Tarifi , Gul Kokulu Saray Lokması Yapılışı , Gul Kokulu Saray Lokması Nasıl Yapılır , Gul Kokulu Saray Lokması nasıl yapılır
imagesgulkokulusaraylokmasitarifiresimli5ad462855bb8c
Malzeme
3 su bardağı Un
½ cay kaşığı tuz
25 gr hamur mayası
1 corba kaşığı Altın Hasat Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 corba kaşığı gul suyu
1 bardak su
Şurup icin :
5 su bardağı toz şeker
3,5 bardak su
¼ limonun suyu
5 su bardağı Aycicek Yağı
Hazırlanışı
• Dibi yuvarlak bir kabın icine un, maya, tuz, şeker ve zeytinyağını koyup, yarım su bardağı ılık su ilave edin
• Maya ile biraz un karıştırın Ilık bir yerde kabı bırakın ve uzerini orterek hamurun kabarmasını bekleyin
• Hamur kabarınca yine alttan uste elle hamuru kaldırarak iyice karıştırın
• Hamur goz goz olunca bir daha karıştırın Kıvamı ekmek hamurundan daha yumuşak olsun
• Yağı kızdırın Bir elinize hamuru, diğer elinize bir ağac kaşık veya tatlı kaşığı alın
• Kaşığı once soğuk Bizim aycicek yağına batırın sonra hamurdan fındık buyukluğunde bir parca alın ve kızgın yağın icine atın Aynı işlemi kap dolana kadar tekrarlayın
• Kevgir ile devamlı karıştırarak biraz renk aldığı zaman suzgece cıkarın
• Hepsi tamamlanınca tekrar yağa koyup, ağır ateşte istenilen renkte olana kadar kızartın
• Kızaranları suzgecle cıkarıp şurubun icine atın Yarım saat sonra da şuruptan cıkarıp, servis yapın
alıntı
imagesgulkokulusaraylokmasitarifiresimli5ad462855bb8c
Malzeme
3 su bardağı Un
½ cay kaşığı tuz
25 gr hamur mayası
1 corba kaşığı Altın Hasat Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 corba kaşığı gul suyu
1 bardak su
Şurup icin :
5 su bardağı toz şeker
3,5 bardak su
¼ limonun suyu
5 su bardağı Aycicek Yağı
Hazırlanışı
• Dibi yuvarlak bir kabın icine un, maya, tuz, şeker ve zeytinyağını koyup, yarım su bardağı ılık su ilave edin
• Maya ile biraz un karıştırın Ilık bir yerde kabı bırakın ve uzerini orterek hamurun kabarmasını bekleyin
• Hamur kabarınca yine alttan uste elle hamuru kaldırarak iyice karıştırın
• Hamur goz goz olunca bir daha karıştırın Kıvamı ekmek hamurundan daha yumuşak olsun
• Yağı kızdırın Bir elinize hamuru, diğer elinize bir ağac kaşık veya tatlı kaşığı alın
• Kaşığı once soğuk Bizim aycicek yağına batırın sonra hamurdan fındık buyukluğunde bir parca alın ve kızgın yağın icine atın Aynı işlemi kap dolana kadar tekrarlayın
• Kevgir ile devamlı karıştırarak biraz renk aldığı zaman suzgece cıkarın
• Hepsi tamamlanınca tekrar yağa koyup, ağır ateşte istenilen renkte olana kadar kızartın
• Kızaranları suzgecle cıkarıp şurubun icine atın Yarım saat sonra da şuruptan cıkarıp, servis yapın
alıntı