Gül Şerbeti Tanımı İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı kuru gül
1 yemek kaşığı nar çiçeği
4 yemek kaşığı şeker
4 su bardağı su
4 adet karanfil
3 dilim limon
Gül Şerbeti Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir tencerede suyu kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynamaya başlayınca kuru gülü, nar çiçeğini ve karanfili ekleyip, 10 dakika kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynadıktan sonra şekeri ilave edip iğce eriyene kadar karıştırıyoruz.
Bir süzgeç yardımıyla çiçekleri süzüyoruz.
İçine limon dilimleri ek edip, soğumaya bırakıyoruz.
Hem ramazanda hem olağan vakitte ferah serin bir içeceğimiz oluyor. Hazır şerbetleri aratmıyor. Afiyet olsun.
Gül Şerbeti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 yemek kaşığı kuru gül
1 yemek kaşığı nar çiçeği
4 yemek kaşığı şeker
4 su bardağı su
4 adet karanfil
3 dilim limon
Gül Şerbeti Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir tencerede suyu kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynamaya başlayınca kuru gülü, nar çiçeğini ve karanfili ekleyip, 10 dakika kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynadıktan sonra şekeri ilave edip iğce eriyene kadar karıştırıyoruz.
Bir süzgeç yardımıyla çiçekleri süzüyoruz.
İçine limon dilimleri ek edip, soğumaya bırakıyoruz.
Hem ramazanda hem olağan vakitte ferah serin bir içeceğimiz oluyor. Hazır şerbetleri aratmıyor. Afiyet olsun.
Gül Şerbeti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı