Son konular

Gül Tatlısı Tarifi Gül Tatlısı Nasıl Yapılır

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Gül Tatlısı Tanımı Gül Tatlısı Nasıl Yapılır İçin Gereçler

Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Hamuru için ;
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gram tereyağı
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un

Gül Tatlısı Tanımı Gül Tatlısı Nasıl Yapılır Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şerbetimiz için toz şeker ve suyumuzu tencereye alarak 10 dk kaynatmaya bırakalım.
Kaynayan şerbete 3-4 damla limon suyu damlatıp soğumaya bırakalım.
Bir kaba sırasıyla tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, irmik, vanilya, kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım.
Akabinde hamurumuzu bir merdane yardımıyla açalım.
Bir çay bardağı ile keselim.
Kestiğimiz hamurlardan 3 adet alıp uç kısımları birleştirelim, birleştirdiğimiz hamurları rulo halinde sarıp bir bıçak yardımıyla ikiye bölelim ve tepsiye yerleştirelim.
Evvelce ısıtılmış 150 c fırında 25-30 dk pişirelim.
Pişen tatlılarımıza soğuyan şerbetimizi gezdirelim. Şerbeti düzgünce çektikten sonra servis edebilirsiniz.
 
Üst Alt