Gül Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
2,5 su bardağı un
Gül Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şekeri ve suyu bir tencereye alıp 10 dk kaynatalım ve 3 damla limon suyu ekleyip soğumaya bırakalım. Öncelikle tereyağını ocakta eritip, yoğurma kabına alıyoruz.
Daha sonra yoğurt, sıvı yağ ek ediyoruz daha sonra irmik ve kabartma tozunu ve vanilya ekleyip karıştırıyoruz en sonda un ek edip, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Bir oklava yardımıyla açıp, çay bardağı ile daireler elde ediyoruz. 4 adet daireyi yarım ay halinde dizip, sarıyoruz ve bir bıçak yardımıyla kesiyoruz hamur bitene kadar bu süreci yapalım.
180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz fırından çıkarıp 1 dk bekleyip, şerbeti ek ediyoruz. Deneyen herkese afiyet olsun.
Gül Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
2,5 su bardağı un
Gül Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şekeri ve suyu bir tencereye alıp 10 dk kaynatalım ve 3 damla limon suyu ekleyip soğumaya bırakalım. Öncelikle tereyağını ocakta eritip, yoğurma kabına alıyoruz.
Daha sonra yoğurt, sıvı yağ ek ediyoruz daha sonra irmik ve kabartma tozunu ve vanilya ekleyip karıştırıyoruz en sonda un ek edip, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Bir oklava yardımıyla açıp, çay bardağı ile daireler elde ediyoruz. 4 adet daireyi yarım ay halinde dizip, sarıyoruz ve bir bıçak yardımıyla kesiyoruz hamur bitene kadar bu süreci yapalım.
180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz fırından çıkarıp 1 dk bekleyip, şerbeti ek ediyoruz. Deneyen herkese afiyet olsun.
Gül Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı