Gül Tatlısı Zerdeçallı Tanımı İçin Gereçler
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gram tereyağı
1 çay bardağı irmik
2.5 su bardağı un
Yarım çay kaşığı zerdeçal
1 kabartma tozu
1 vanilya
Şerbet;
2 buçuk su bardağı şeker
3 su bardağı su
Gül Tatlısı Zerdeçallı Tanımı Yapılışı
Birinci şerbetimizi 10 dk karıştırarak hazırlayalım o soğurken tatlının gereçlerini bir kabın içerisine ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
Hamuru merdane yardımı ile açalım ister çay ister su bardağı ile keselim.
Kestimiz hamurlardan 3 adedini uçları uste gelecek biçimde yarıdan üst üste gelecek halde koyalım rulo formunda saralım.
Sardığımız ruloyu ortadan ikiye keserek pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizelim.
Bu form devam edip evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede 45 dk kadar pişirelim fırına nazaran dk değişebilir ben su bardağı ile 27 adet çıkarttım.
Pişen tatlıları 1 dk geçtikten sonra şerbeti çekebilecek bir kaba alalım kepçe yardımı ile hepsinin üzerinden gezdirelim.
Şerbetini çekince tatlıyız servise hazır
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gram tereyağı
1 çay bardağı irmik
2.5 su bardağı un
Yarım çay kaşığı zerdeçal
1 kabartma tozu
1 vanilya
Şerbet;
2 buçuk su bardağı şeker
3 su bardağı su
Gül Tatlısı Zerdeçallı Tanımı Yapılışı
Birinci şerbetimizi 10 dk karıştırarak hazırlayalım o soğurken tatlının gereçlerini bir kabın içerisine ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
Hamuru merdane yardımı ile açalım ister çay ister su bardağı ile keselim.
Kestimiz hamurlardan 3 adedini uçları uste gelecek biçimde yarıdan üst üste gelecek halde koyalım rulo formunda saralım.
Sardığımız ruloyu ortadan ikiye keserek pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizelim.
Bu form devam edip evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede 45 dk kadar pişirelim fırına nazaran dk değişebilir ben su bardağı ile 27 adet çıkarttım.
Pişen tatlıları 1 dk geçtikten sonra şerbeti çekebilecek bir kaba alalım kepçe yardımı ile hepsinin üzerinden gezdirelim.
Şerbetini çekince tatlıyız servise hazır