Gül Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı eritilmiş margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 çk karbonat
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5 su bardağı un
Şerbeti için;
3,5 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
Gül Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm gereçler kulak göğsü kıvamında hamur yoğrulur. Yaklaşık 1 cm kalınlığında merdane yardımı ile açılır. Çay bardağı yardımı ile yuvarlaklar kesilir.
6 tane yuvarlağı uç uca gelecek halde yerleştirdikten sonra üstten başlayıp yuvarlıyoruz.
Bıçak yardımı ile ortadan kesip gül formu veriyoruz.
180° sıcaklıkta 30-35 dakika pişiriyoruz.
Şerbetimizi hazırlıyoruz.
İkiside ılık olacak formda gül kurabiyelerini şerbetliyoruz.
Gül Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı eritilmiş margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 çk karbonat
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5 su bardağı un
Şerbeti için;
3,5 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
Gül Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm gereçler kulak göğsü kıvamında hamur yoğrulur. Yaklaşık 1 cm kalınlığında merdane yardımı ile açılır. Çay bardağı yardımı ile yuvarlaklar kesilir.
6 tane yuvarlağı uç uca gelecek halde yerleştirdikten sonra üstten başlayıp yuvarlıyoruz.
Bıçak yardımı ile ortadan kesip gül formu veriyoruz.
180° sıcaklıkta 30-35 dakika pişiriyoruz.
Şerbetimizi hazırlıyoruz.
İkiside ılık olacak formda gül kurabiyelerini şerbetliyoruz.
Gül Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı