SoruCevap
Yeni Üye
Gül Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
1 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
100 gram paket yağ
Aldığı kadar un
Gıda boyası bir çimdik kadar istediğiniz renk olabilir
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Şerbeti için :
2 ,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2 damla limon
Gül Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel şerbetimizi yapalım soğumaya bırakalım.
Hamurumuzu güzelce yoğuruyoruz.
Portakal büyüklüğünde bir bezenin içine besin boyasından koyuyoruz ben 2 renk olarak yaptım.
Sonra merdane ile açıyoruz çay bardağı ile keselim.
Alt alta gelecek ve boşluk olacak formda koyalım rulo biçimini verelim.
Ortadan keselim fırın tepsisine dizelim.
180 derece fırında 40 dk pişirelim. Tatlı fırından çıkar çıkmaz ılık şerbetimizi dökelim.
1 saat dinlendirelim sonra servis edelim. Afiyet olsun.
Gül Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
100 gram paket yağ
Aldığı kadar un
Gıda boyası bir çimdik kadar istediğiniz renk olabilir
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Şerbeti için :
2 ,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2 damla limon
Gül Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel şerbetimizi yapalım soğumaya bırakalım.
Hamurumuzu güzelce yoğuruyoruz.
Portakal büyüklüğünde bir bezenin içine besin boyasından koyuyoruz ben 2 renk olarak yaptım.
Sonra merdane ile açıyoruz çay bardağı ile keselim.
Alt alta gelecek ve boşluk olacak formda koyalım rulo biçimini verelim.
Ortadan keselim fırın tepsisine dizelim.
180 derece fırında 40 dk pişirelim. Tatlı fırından çıkar çıkmaz ılık şerbetimizi dökelim.
1 saat dinlendirelim sonra servis edelim. Afiyet olsun.
Gül Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı