Gül Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1 çay bardağı sıvı
1 çay bardağı yoğurt
Kabartma tozu
Vanilya
3 su bardağı un
1 çay bardağı irmik
125 gram margarin
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Gül Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Selaaam.Hadi başlayalım .
Önce şerbeti ocağa alıp 10 dk kaynatalım soğuma ya bırakalım.
Gelelim hamuruna.Margarini eritip yağ yoğurt ile iyice karıştıralım.
Un, irmik, kabartma tozu vanilya ve irmik katalım.
İyice yoğurup yumuşak kıvam elde edelim.
Biraz kalın hamur olacak şekilde oklava ile açalım.
Çay bardağı ile yuvarlak keselim.
3 tane yuvarlak koyup saralım ortadan keselim gülünüz hazır.
160 derecede 30 dk pişirelim.
Şerbet soğuk tatlı sıcakken şerbeti dökelim bi saat dinlensin tatlınız hazır. Renklendirmek isterseniz çay kaşığının yarısı kadar gıda boyasını yoğurma esnadın da atabilirsiniz.Afiyet olsun.
Gül Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 çay bardağı sıvı
1 çay bardağı yoğurt
Kabartma tozu
Vanilya
3 su bardağı un
1 çay bardağı irmik
125 gram margarin
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Gül Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Selaaam.Hadi başlayalım .
Önce şerbeti ocağa alıp 10 dk kaynatalım soğuma ya bırakalım.
Gelelim hamuruna.Margarini eritip yağ yoğurt ile iyice karıştıralım.
Un, irmik, kabartma tozu vanilya ve irmik katalım.
İyice yoğurup yumuşak kıvam elde edelim.
Biraz kalın hamur olacak şekilde oklava ile açalım.
Çay bardağı ile yuvarlak keselim.
3 tane yuvarlak koyup saralım ortadan keselim gülünüz hazır.
160 derecede 30 dk pişirelim.
Şerbet soğuk tatlı sıcakken şerbeti dökelim bi saat dinlensin tatlınız hazır. Renklendirmek isterseniz çay kaşığının yarısı kadar gıda boyasını yoğurma esnadın da atabilirsiniz.Afiyet olsun.
Gül Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı