Gül Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
125 gram margarin (eritilmiş)
1 tane yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yaklaşık 3 su bardağı un
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2 damla limon
Gül Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Şerbetini için tencerenin içine şekeri ve suyu ekleyip kaynatalım.
Kaynadıktan sonra 2 damla limon sıkalım .
3 dakika daha kaynasın ,şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Hamuru için yağı eritelim.
Bir kabın içine koyalım ve sırasıyla öteki gereçleri ekleyerek yoğuralım.
Merdane yardımı ile hamuru açalım,çay bardağıyla hamuru keselim.
Kesilen daireleri yarım ay halinde üst üste gelecek halde 3 adedini koyalım ve rulo biçiminde saralım.
Sardığımız ruloları ortadan bıçakla keselim ve gül biçimlerini elde edelim.
Fırın tepsisine yağlı kağıt açıp içine dizelim.
160 derece fırında 35 dakika pişirelim. (pişirme mühletleri fırınlara nazaran değişebilir bu yüzden denetimli pişirelim. ).
Kurabiye sıcakken soğuttuğumuz şerbeti üzerlerine dökelim ve isteğimize nazaran üzerine yeşil fıstık, ceviz yahut fındık içi serpip servis edelim.
Ortalarına pişmeden evvel fındıkta batırabilirsiniz. Afiyet olsun.
Gül Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram margarin (eritilmiş)
1 tane yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yaklaşık 3 su bardağı un
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2 damla limon
Gül Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Şerbetini için tencerenin içine şekeri ve suyu ekleyip kaynatalım.
Kaynadıktan sonra 2 damla limon sıkalım .
3 dakika daha kaynasın ,şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Hamuru için yağı eritelim.
Bir kabın içine koyalım ve sırasıyla öteki gereçleri ekleyerek yoğuralım.
Merdane yardımı ile hamuru açalım,çay bardağıyla hamuru keselim.
Kesilen daireleri yarım ay halinde üst üste gelecek halde 3 adedini koyalım ve rulo biçiminde saralım.
Sardığımız ruloları ortadan bıçakla keselim ve gül biçimlerini elde edelim.
Fırın tepsisine yağlı kağıt açıp içine dizelim.
160 derece fırında 35 dakika pişirelim. (pişirme mühletleri fırınlara nazaran değişebilir bu yüzden denetimli pişirelim. ).
Kurabiye sıcakken soğuttuğumuz şerbeti üzerlerine dökelim ve isteğimize nazaran üzerine yeşil fıstık, ceviz yahut fındık içi serpip servis edelim.
Ortalarına pişmeden evvel fındıkta batırabilirsiniz. Afiyet olsun.
Gül Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı