Son konular

Güllaç (Gülsulu)

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Güllaç (Gülsulu) Tanımı İçin Malzemeler
2 litre süt
2 su bardağı şeker (200 ml. )
2 yemek kaşığı gül suyu ( dilek eden ölçüsünü azaltabilir)
12 adet güllaç yaprağı
Üzerini süslemek için;
Vişne
Toz antep fıstığı

Güllaç (Gülsulu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle süt ve şekeri tencereye alarak ısıtıyoruz.
Şekerler büsbütün erimeli sütü çok ısıtmanıza gerek yok bir taşım kaynatıp içine gül suyu ekleyip kenara ılımaya bırakın.
Güllaç yapraklarının parlak kısmı üste gelecek halde tepsiye koyalım.
Üzerine ılıyan sütümüzü kepçe yardımı ile hiç kuru yeri kalmayacak biçimde ıslatalım.
6 katını da ıslattıktan sonra üzerine ceviz serpelim.
Diğer güllaç yaprakları tıpkı biçimde sütle ıslatarak tepsimize serelim. (her kat güllaça süt dökmemiz gerekiyor.
Birde kullandığımız gül suyunun kozmetik olmamasına ihtimam gösterelim.
Hazırlamış olduğumuz güllaçımızı süsleyerek 2 saat buzdolabında bekletelim.
Soğuk olarak ikram edelim. Afiyet olsun.
Güllaç (Gülsulu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Cevizli Gülaç Tarifi İçin Malzemeler 10 yaprak güllaç 1,5 litre süt 2 su bardağı şeker çekilmiş ceviz 2 yemek kaşığı gül suyu (İsteğe göre) Üzeri için; Ceviz Toz antep fıstığı (İstediğinizi kullanabilirsiniz evinizde hangisi varsa ) Cevizli Gülaç Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Ramazan Ayının Hafif Tatlısı Güllaç Tanımı İçin Malzemeler 1.5 litre süt 2 su bardağı şeker 1 yemek kaşığı gül suyu 1 bardak çekilmiş ceviz 10 yaprak güllaç Üzeri için; Ceviz Toz antep fıstığı Şeker böğürtlen Ramazan Ayının Hafif Tatlısı Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Geleneksel Tatlımız Güllaç Tanımı İçin Malzemeler 2 paket güllaç (20 adet güllaç yaprağı olacak ) 1,5 litre süt 500 gram şeker (ben şekeri 450 gram ekledim ona nazaran şekeri güzeldi yani çok şekerli sevmem derseniz kesinlikle şekeri biraz az ekleyin) 1 paket vanilya Arası için; Fıstık, ceviz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Damla Sakızlı Güllaç Tanımı İçin Malzemeler 1 paket güllaç (300 gr) 9 su bardak süt 1,5 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 çay kaşığı dolusu damla sakızı macunu 1 su bardağı ceviz Üzerine Nar (süslemek için) Damla Sakızlı Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tarif dikdörtgen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Ramazan Gülü Güllaç Tanımı İçin Malzemeler 200 gram güllaç yaprağı Süt süt şerbeti için 1 litre süt 1 su bardağı şeker 1 paket vanilyaşekeri İç harcı için 1 su bardağı ceviz (dövülmüş) Üzeri için 4 adet çilek 2 yemek kaşığı antep fıstığı tozu Ramazan Gülü Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt