SoruCevap
Yeni Üye
Güllaç (Gülsulu) Tanımı İçin Malzemeler
2 litre süt
2 su bardağı şeker (200 ml. )
2 yemek kaşığı gül suyu ( dilek eden ölçüsünü azaltabilir)
12 adet güllaç yaprağı
Üzerini süslemek için;
Vişne
Toz antep fıstığı
Güllaç (Gülsulu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle süt ve şekeri tencereye alarak ısıtıyoruz.
Şekerler büsbütün erimeli sütü çok ısıtmanıza gerek yok bir taşım kaynatıp içine gül suyu ekleyip kenara ılımaya bırakın.
Güllaç yapraklarının parlak kısmı üste gelecek halde tepsiye koyalım.
Üzerine ılıyan sütümüzü kepçe yardımı ile hiç kuru yeri kalmayacak biçimde ıslatalım.
6 katını da ıslattıktan sonra üzerine ceviz serpelim.
Diğer güllaç yaprakları tıpkı biçimde sütle ıslatarak tepsimize serelim. (her kat güllaça süt dökmemiz gerekiyor.
Birde kullandığımız gül suyunun kozmetik olmamasına ihtimam gösterelim.
Hazırlamış olduğumuz güllaçımızı süsleyerek 2 saat buzdolabında bekletelim.
Soğuk olarak ikram edelim. Afiyet olsun.
Güllaç (Gülsulu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 litre süt
2 su bardağı şeker (200 ml. )
2 yemek kaşığı gül suyu ( dilek eden ölçüsünü azaltabilir)
12 adet güllaç yaprağı
Üzerini süslemek için;
Vişne
Toz antep fıstığı
Güllaç (Gülsulu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle süt ve şekeri tencereye alarak ısıtıyoruz.
Şekerler büsbütün erimeli sütü çok ısıtmanıza gerek yok bir taşım kaynatıp içine gül suyu ekleyip kenara ılımaya bırakın.
Güllaç yapraklarının parlak kısmı üste gelecek halde tepsiye koyalım.
Üzerine ılıyan sütümüzü kepçe yardımı ile hiç kuru yeri kalmayacak biçimde ıslatalım.
6 katını da ıslattıktan sonra üzerine ceviz serpelim.
Diğer güllaç yaprakları tıpkı biçimde sütle ıslatarak tepsimize serelim. (her kat güllaça süt dökmemiz gerekiyor.
Birde kullandığımız gül suyunun kozmetik olmamasına ihtimam gösterelim.
Hazırlamış olduğumuz güllaçımızı süsleyerek 2 saat buzdolabında bekletelim.
Soğuk olarak ikram edelim. Afiyet olsun.
Güllaç (Gülsulu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı