Son konular

Güllaç Ramazanın Baş Tacı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Güllaç Ramazanın Baş Tacı Tanımı İçin Malzemeler
12 yaprak güllaç
1,5 litre süt
2 su bardağı şeker
Çekilmiş ceviz
2 yemek kaşığı gül suyu (İsteğe göre)
Üzeri için;
Antep fıstığı
Kuru gül
Yada ceviz aslında meskende ne varsa

Güllaç Ramazanın Baş Tacı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak geniş bir tencereye süt ve şekeri alalım ve şeker uygunca eriyene kadar karıştıracak pişirelim.
Fokur fokur kaynatmanıza gerek yok.
Cevizi robottan geçirelim ve kenara alalım.
Sütümüzün el yakmayacak biçime gelmesini bekleyelim ne kaynar olsun ne soğuk. Kaynar süt kullanırsanız hamur olur soğuk süt ile de hoş olmaz. Şayet gül suyu kullanacaksanız ılık süte ekleyin karıştırın ben eklemedim.
Şimdi güllaç yapraklarını kaselerimize sığacak halde kıralım. Ilımış sütümüze birkaç kesim birden atıyoruz birkaç saniye bekletip kasemize alıyoruz. Biraz bastırıyoruz düzeltiyoruz.
Üzerine bir yemek kaşığı kadar sütümüzden ekliyoruz. Ben 2 kez ceviz ekledim bunun için birinci güllaç katından sonra ceviz ekledim.
Daha sonra üstüne tekrar güllaç yapraklarını birinci katında hazırladığım üzere hazırlayıp yerleştirdim. Sonra yeniden ceviz koydum en son olarakda tekrar güllaç yaprakları.
Eğer istemezseniz yalnızca güllaç yaprakları ceviz güllaç yaprakları olarak tek kat ceviz de yapabilirsiniz.
Her iki seçenekte de en üst katın üzerine yaklaşık 1 kepçe kadar sütten gezdirin (Kasenizin büyüklüğüne nazaran değişir). Azar azar gezdirip, biraz emmesini bekleyebilirsiniz.
Tatlımızı servis edene kadar en az 4-5 saat buzdolabında bekletip üzerini süsleyip servis ediyoruz. Afiyet bal şeker.
Güllaç Ramazanın Baş Tacı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Güllaç (İftar Sofrasının Baş Tacı Hafif Pratik) Tanımı İçin Malzemeler 100 gram güllaç (Küçük paket) 750 gram süt 250 gram şeker Güllaç (İftar Sofrasının Baş Tacı Hafif Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Süt ve şekeri bir kabın içerisine alıp, ocakta kaynatalım. Güllaçları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Ramazanın Gülü Güllaç Tanımı İçin Gereçler 10 güllaç yaprağı 1 litre + 2 su bardağı süt 1,5 su bardağı toz şeker Ortası İçin 1, 5-2 su bardağı ceviz (Fındık yahut antep fıstığı da kullanabilirsiniz ) 1 su bardağı kadar hindistan cevizi Ramazanın Gülü Güllaç Tanımı Yapılışı Süt ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Güllaç (Ramazan’ın Baş Tacı) Tanımı İçin Malzemeler 4 adet güllaç yufkası 4 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 1 kase ince kırılmış fındık içi Süslemesi için 1 adet kivi 9 adet çiğ badem Güllaç (Ramazan’ın Baş Tacı) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Bir tencereye süt ve toz şeker...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Güllaç Tarifi İçin Malzemeler 20 yaprak güllaç 1-5 litre süt 2-5 su bardağı toz şeker 1 bardak iri çekilmiş ceviz veya fıstık Üzerine 8 adet ceviz Göz kararı hindistan cevizi Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Süt ve şekeri bir tencereye alın. Süt kaynamadan şekeri eriterek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Geleneksel Tatlımız Güllaç Tanımı İçin Malzemeler 2 paket güllaç (20 adet güllaç yaprağı olacak ) 1,5 litre süt 500 gram şeker (ben şekeri 450 gram ekledim ona nazaran şekeri güzeldi yani çok şekerli sevmem derseniz kesinlikle şekeri biraz az ekleyin) 1 paket vanilya Arası için; Fıstık, ceviz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt