Son konular

Güllaç (Şerbeti Kremalı)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Güllaç (Şerbeti Kremalı) Tanımı İçin Materyaller
10 adet güllaç yaprağı
1,5 litre süt
1,5 su bardağı şeker
100 ml sıvı krema
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
Yarım su bardağı çekilmiş antep fıstığı
Süslemek için:
Yeteri kadar çilek
Toz antep fıstığı

Güllaç (Şerbeti Kremalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle sütü ve şekeri bir tencereye alalım ve orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştıralım.
Kaynatmaya gerek yok. Farkında olmadan çok ısıtırsanız serçe parmağınızla orta ara denetim ederek ılımaya bırakın. Elimizi yakmaması bizim için kâfi. Şayet çok sıcak olursa güllacımız hamur olur, çok soğuk olursa da bu sefer yapraklarımız ıslanmaz.
Ocaktan aldıktan sonra sıvı kremamızı ek edelim ve bir hoş çırpıcıyla karıştıralım.
Dikdörtgen borcama birkaç kepçe şerbetimizden gezdirelim.
Akabinde yaprağımızı dört eşit modüle bölerek yerleştirelim.
Üzerine her tarafı ıslanacak biçimde birkaç kepçe şerbetten gezdirelim.
Birebir süreci beşinci yaprağa kadar yineleyelim.
Ortasına çekilmiş cevizle antep fıstığı serpelim. Ben karışık tercih ettim siz dilediğinizi koyabilirsiniz.
Geriye kalan beş güllaç yaprağına da birebir süreci uygulayalım.
Güllaçları ıslatırken elimizi çabuk tutmalıyız aksi takdirde şerbetimiz soğursa güllacımız şerbetini çekmez.
Şerbetini düzgünce çeken güllacınızı çilek ve antep fıstığı tozuyla süsleyebilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun.
Güllaç (Şerbeti Kremalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Ramazan Gülü Güllaç Tanımı İçin Malzemeler 200 gram güllaç yaprağı Süt süt şerbeti için 1 litre süt 1 su bardağı şeker 1 paket vanilyaşekeri İç harcı için 1 su bardağı ceviz (dövülmüş) Üzeri için 4 adet çilek 2 yemek kaşığı antep fıstığı tozu Ramazan Gülü Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Kremalı Güllaç Sürpriz Materyalli Tanımı İçin Malzemeler 300 gram güllaç yaprağı ( 11-12 adet ) 2 litre süt 2,5 su bardağı toz şeker 1 paket krema 1 su bardağı ceviz içi Süsleme için ; Çilek Toz fıstık Kakao (Sürpriz malzeme) 1 su bardağı ölçümüz 200 ml dir Kremalı Güllaç Sürpriz Materyalli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Cevizli Gülaç Tarifi İçin Malzemeler 10 yaprak güllaç 1,5 litre süt 2 su bardağı şeker çekilmiş ceviz 2 yemek kaşığı gül suyu (İsteğe göre) Üzeri için; Ceviz Toz antep fıstığı (İstediğinizi kullanabilirsiniz evinizde hangisi varsa ) Cevizli Gülaç Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Ramazan Ayının Hafif Tatlısı Güllaç Tanımı İçin Malzemeler 1.5 litre süt 2 su bardağı şeker 1 yemek kaşığı gül suyu 1 bardak çekilmiş ceviz 10 yaprak güllaç Üzeri için; Ceviz Toz antep fıstığı Şeker böğürtlen Ramazan Ayının Hafif Tatlısı Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Soğuk Baklava Tadında Güllaç Tanımı İçin Malzemeler 12 adet güllaç yaprağı 2 su bardağı şeker 200 gram fıstık 2 paket çikolata Süslemek için: Çilek Antep fıstığı Soğuk Baklava Tadında Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Sütü ve şekeri tencereye alıp kaynama noktasına gelmeden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
Üst Alt