Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
10 adet güllaç yaprağı
1.5 litre süt
1.5 su bardağı toz şeker
1 adet vanilya
1 su bardağı ceviz içi
Üzeri için;
Çilek ,ceviz içi
Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütü ile şekeri tencereye alıp ısıtalım, kaynamasın lakin ılıkta olmasın parmağınızı yakacak sıcaklıkta olması kâfi.
Güllaç yaprağını elinizle yahut bir makas yardımı ile 2ye bölelim.
Her parçayı tepsiye aldığımız süte batırıp borcam tepsimize yerleştirelim.
5 yaprak bittikten sonra cevizi her yerine serpelim.
Daha sonra kalan güllaç yapraklarına da birebir süreci yapıp borcama dizelim. ( dilerseniz ortasına meyvede koyabilirsiniz )
Kalan bütün sütü eşit biçimde güllacın üzerine dökelim.
4-5 saat dolapta beklettikten sonra süsleyip servis edelim, deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
10 adet güllaç yaprağı
1.5 litre süt
1.5 su bardağı toz şeker
1 adet vanilya
1 su bardağı ceviz içi
Üzeri için;
Çilek ,ceviz içi
Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütü ile şekeri tencereye alıp ısıtalım, kaynamasın lakin ılıkta olmasın parmağınızı yakacak sıcaklıkta olması kâfi.
Güllaç yaprağını elinizle yahut bir makas yardımı ile 2ye bölelim.
Her parçayı tepsiye aldığımız süte batırıp borcam tepsimize yerleştirelim.
5 yaprak bittikten sonra cevizi her yerine serpelim.
Daha sonra kalan güllaç yapraklarına da birebir süreci yapıp borcama dizelim. ( dilerseniz ortasına meyvede koyabilirsiniz )
Kalan bütün sütü eşit biçimde güllacın üzerine dökelim.
4-5 saat dolapta beklettikten sonra süsleyip servis edelim, deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı