Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
10 yaprak güllaç
1,5 lt süt
1,5 su bardağı şeker
İçi için ;
Ceviz, fındık vb.
Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt ve şekeri bir tencereye alıp parmağımızı hafif yakacak şekilde ısıtıyoruz.
Süt ısındıktan sonra dikdörtgen borcama 2 kepçe döküyoruz. Daha sonra güllaç yapraklarını ortadan ikiye bölerek yerleştiriyoruz.
Her yaprakla beraber 1 kepçede süt ekliyoruz. 5 yaprak güllaç yaprağını dizdikten sonra arasına ceviz serpip kalan 5 yaprağıda aynı şekilde yapıyoruz.
Sütümüz artarsa en üste döküp 5 6 saat dolaptan dinlendiriyoruz.
Daha sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Güllaç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
10 yaprak güllaç
1,5 lt süt
1,5 su bardağı şeker
İçi için ;
Ceviz, fındık vb.
Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt ve şekeri bir tencereye alıp parmağımızı hafif yakacak şekilde ısıtıyoruz.
Süt ısındıktan sonra dikdörtgen borcama 2 kepçe döküyoruz. Daha sonra güllaç yapraklarını ortadan ikiye bölerek yerleştiriyoruz.
Her yaprakla beraber 1 kepçede süt ekliyoruz. 5 yaprak güllaç yaprağını dizdikten sonra arasına ceviz serpip kalan 5 yaprağıda aynı şekilde yapıyoruz.
Sütümüz artarsa en üste döküp 5 6 saat dolaptan dinlendiriyoruz.
Daha sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Güllaç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı