Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
10 yaprak güllaç
7.5 su bardağı süt (Yani 1.5 litre)
2 su bardağı şeker
Fındık veya ceviz (İsteğe bağlı)
2 yemek kaşığı gül suyu (İsteğe bağlı)
Çilek (İsteğe bağlı)
Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütü ve şekeri karıştırıp ocağa alıyoruz, sütü ısıtıyoruz. Şeker eriyene kadar ılık olsun sütümüz (Güllacın parlak kısmı üste gelsin)
Tepsiye 1 adet güllaç koyup üzerine 2 kepçe süt döküyoruz. Bu şekilde 5 inci yaprağa gelince arasına fındık ve çilek ekliyoruz geri kalan 5 yaprağıda bu şekilde devam ediyoruz.
Daha sonra kalan süte gül suyunu ekleyip onuda güllacın üzerine gezdiriyoruz.
Üzerini streçleyip dolapta en az 2 3 saat dinlendiriyoruz ve dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Mutlaka deneyin Afiyet olsun
Güllaç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
10 yaprak güllaç
7.5 su bardağı süt (Yani 1.5 litre)
2 su bardağı şeker
Fındık veya ceviz (İsteğe bağlı)
2 yemek kaşığı gül suyu (İsteğe bağlı)
Çilek (İsteğe bağlı)
Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütü ve şekeri karıştırıp ocağa alıyoruz, sütü ısıtıyoruz. Şeker eriyene kadar ılık olsun sütümüz (Güllacın parlak kısmı üste gelsin)
Tepsiye 1 adet güllaç koyup üzerine 2 kepçe süt döküyoruz. Bu şekilde 5 inci yaprağa gelince arasına fındık ve çilek ekliyoruz geri kalan 5 yaprağıda bu şekilde devam ediyoruz.
Daha sonra kalan süte gül suyunu ekleyip onuda güllacın üzerine gezdiriyoruz.
Üzerini streçleyip dolapta en az 2 3 saat dinlendiriyoruz ve dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Mutlaka deneyin Afiyet olsun
Güllaç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı